El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Jorge Javier, polèmic: “No és el moment de qüestionar la monarquia”
  • CA

Jorge Javier Vázquez és un dels presentadors que ha deixat més clara la seva postura respecte a la polèmica del rei Joan Carles. Ha centrat la seva última columna de ‘Lecturas‘ precisament en això, en criticar el que ha fet i també en analitzar la postura del seu fill, el rei Felip

En un text que de ben segur que farà parlar molt, el català deixa clar que no té cap problema amb els reis actuals i que, de fet, considera que hi ha problemes molt més greus actualment. Ara bé, segueix posicionant-se a favor d’una república: “Dono gràcies perquè la notícia de la marxa del rei emèrit no m’hagi enxampat treballant a televisió. Coneixent-me, hauria demanat un referèndum sobre la monarquia immediatament”.

Després d’informar-se, però arriba a la conclusió que “no és el moment” de qüestionar la monarquia: “De tot el que tenim a sobre, no crec que el principal problema sigui Felip VI. És més, potser ni tan sols és ni un problema. El que és un problema és que després de diverses crisis econòmiques i una pandèmia, existeixi una institució tan poc transparent com la monarquia. Però si sabem el que en realitat significa tenir un rei -relacions internacionals, agenda, accessos vetats a altres mortals- probablement vulguem quedar-nos amb ell. Anomenant-lo rei o relacions públiques deluxe, no ho sé”. 

El rei Joan Carles, a l’Aràbia Saudita / Europa Press

Queda clar, doncs, la seva postura: “A mi és que els reis actuals no em molesten. Els que em molesten són els cortesans que han aparegut ara estripant-se les vestidures perquè les crítiques contra el rei emèrit creixen i hagi decidit -o li hagin decidit- marxar-se d’Espanya. Ho hem de reconèixer, el rei emèrit té mala defensa. Segons recull ‘El País’, va ser l’emèrit qui li va dir a un amic que la gent de menys de 40 anys el recordarà per ser el de Corinna, el maletí i els elefants”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa