Jordi Cruz: “La meva mare pensava que jo seria delinqüent”

Jordi Cruz, amb cinc estrelles Michelin, no només es guanya la vida amb la gastronomia. El xef ha adquirit molta repercussió gràcies al seu paper de jurat a Masterchef, així com a la feina de model en algunes campanyes publicitàries. El cuiner de Manresa ha concedit una entrevista a El Mundo en la qual confessa com l’ha afectat la crisi de la Covid-19 i també deixa anar alguna anècdota sobre la seva infància.

En primer lloc deixa clar que ha viscut la pandèmia amb resignació: “Crec que la nostra actitud hauria de ser una mica més intel·ligent. Per què ens barallem entre nosaltres si ningú no és culpable d’això? Pel que fa a la meva feina, trobar-nos amb un virus que és 100% antisocial… ha estat molt complicat. Jo tinc la sort de tenir un restaurant de la meva propietat en el qual tenim pocs clients al dia i sempre hem tingut molts protocols”.

Què opina de la gestió que han fet els polítics? “La seva obligació és guiar-nos, donar-nos tranquil·litat. Per ser responsables, hauríem de tenir una única veu, molt coherent, explicant-ho tot des del govern. Si hi ha diferents veus, jo em pregunto com fer-ho. No té sentit que m’obliguin a tancar a les onze de la nit. Diga’m que tanqui, però això… Jo no puc dir a un client que acabi de sopar i marxi abans de les onze”. 

 

 

Masterchef interpreta el paper de membre del jurat dolent, una actitud que ell relaciona amb l’exigència: “Quan arribo a casa m’oblido de tot. Em cuino algun plat, jugo amb el meu gat, em poso les sèries… Hi ha molta gent que m’ha dit que no sóc tan imbècil com a televisió”.

I d’aquí, a comentar una anècdota divertida amb la seva mare: “Ella pensava que jo seria delinqüent perquè mai no estava quiet i mai no estava focalitzat. Malbaratava la meva energia, el que em podria haver portat a ser un bandarra o un idiota. Però va ser ella qui em va dir que podria ser cuiner. Li vaig fer casa, vaig centrar tota la meva energia en allò i m’ha anat bé”. 

Nou comentari