El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Jordi Cruz: “La meva mare pensava que jo seria delinqüent”
  • CA

Jordi Cruz, amb cinc estrelles Michelin, no només es guanya la vida amb la gastronomia. El xef ha adquirit molta repercussió gràcies al seu paper de jurat a Masterchef, així com a la feina de model en algunes campanyes publicitàries. El cuiner de Manresa ha concedit una entrevista a El Mundo en la qual confessa com l’ha afectat la crisi de la Covid-19 i també deixa anar alguna anècdota sobre la seva infància.

En primer lloc deixa clar que ha viscut la pandèmia amb resignació: “Crec que la nostra actitud hauria de ser una mica més intel·ligent. Per què ens barallem entre nosaltres si ningú no és culpable d’això? Pel que fa a la meva feina, trobar-nos amb un virus que és 100% antisocial… ha estat molt complicat. Jo tinc la sort de tenir un restaurant de la meva propietat en el qual tenim pocs clients al dia i sempre hem tingut molts protocols”.

Què opina de la gestió que han fet els polítics? “La seva obligació és guiar-nos, donar-nos tranquil·litat. Per ser responsables, hauríem de tenir una única veu, molt coherent, explicant-ho tot des del govern. Si hi ha diferents veus, jo em pregunto com fer-ho. No té sentit que m’obliguin a tancar a les onze de la nit. Diga’m que tanqui, però això… Jo no puc dir a un client que acabi de sopar i marxi abans de les onze”. 

 

 

Masterchef interpreta el paper de membre del jurat dolent, una actitud que ell relaciona amb l’exigència: “Quan arribo a casa m’oblido de tot. Em cuino algun plat, jugo amb el meu gat, em poso les sèries… Hi ha molta gent que m’ha dit que no sóc tan imbècil com a televisió”.

I d’aquí, a comentar una anècdota divertida amb la seva mare: “Ella pensava que jo seria delinqüent perquè mai no estava quiet i mai no estava focalitzat. Malbaratava la meva energia, el que em podria haver portat a ser un bandarra o un idiota. Però va ser ella qui em va dir que podria ser cuiner. Li vaig fer casa, vaig centrar tota la meva energia en allò i m’ha anat bé”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa