El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Revelen els secrets més curiosos de la nit de bodes de Joan Carles i Sofia
  • CA

Pilar Eyre ha tornat a treure a la llum un dels secrets millors guardats de la família reial. En aquesta ocasió, la cronista centra la columna de Lecturas en la nit de bodes de Joan Carles i Sofia, la nit entre el 14 i el 15 de maig de 1962. On la va passar? En un veler de 65 metres amb una cabina gegant i luxosa: “Davant de la sumptuosa habitació en la que dormirien junts per primera vegada, Joan Carles i Sofia es van quedar amb la boca oberta. Estava recoberta d’una moqueta blanca i catifes de cérvol. Els mobles amb vint classes de fusta diferents, quadres impressionistes i icones russes… I enmig de la suite, el llit. El capçal havia estat de l’emperadriu Carlota de Mèxic”.

“Joan Carles i Sofia van arribar al llit matrimonial en condicions molt diferents. Ell havia tingut relacions sexuals des que era gairebé un nen. Sofia, en canvi, era una mena de monja segons deien els amics del príncep. La princesa s’havia mantingut verge fins a la boda… i potser fins i tot més enllà”, deixa caure la periodista catalana.

I a partir d’aquí revela el testimoni de l’àvia de Joan Carles, que va explicar com havia anat aquella primera nit junts del Borbó i Sofia en una carta: “Joan Carles s’havia trencat la clavícula un dia abans de la boca quan feia karate amb el seu cunyat i per això tenia un braç enguixat. Quan van arribar al vaixell es van adonar que el guix s’havia enganxat a la pell i que tenia l’esquena en carn viva, gairebé no es podia moure. Sofia va estar tota la nit arrancant-li centímetre a centímetres i ell tenia un dolor horrible, feia alarits… Hi hauria temps o entusiasme per, entre cura i cura i enmig d’un dolor espantós, complir amb la seva obligació?”.

Boda de Joan Carles i Sofia / TVE
Boda de Joan Carles i Sofia / TVE

L’endemà van rebre la visita de la reina Federica, que hauria entrat a la cabina nupcial per comprovar que la parella hagués complert amb la tradició aquella nit: “Sembla que es va quedar tranquil·la perquè Joan Carles, malgrat els seus dolors i que Sofia no l’atreia, sentia a la nuca l’alè de vint generacions de Borbons que li demanaven que consumés el matrimoni. Com per no fer-ho!”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa