El Món
El protocol pensat per al funeral de Joan Carles, “obsolet”: “Ara li està bé que l’enterrin al mar”

Aquest dissabte se celebrarà el funeral del duc d’Edimburg, marit de la reina d’Anglaterra durant més de 70 anys. Per exprés desig del difunt s’organitzarà una cerimònia reial i no d’Estat, més íntima i discreta. Aquest podria ser el camí que seguissin les diferents monarquies a partir d’ara, lluny de la pompositat habitual en aquest tipus de comiats.

Pilar Eyre en parla a la seva última columna de Lecturas: “L’enterrament de Felip d’Edimburg podria servir de model per als pròxims funerals que inevitablement tindran lloc en les famílies reials europees. A Espanya, Noruega, Suècia, Dinamarca, Liechtenstein i Holanda hi ha membres que han passat dels 80 anys”. Aquest seria el cas, per exemple, de Beatriu dels Països Baixos o Sofia d’Espanya. Ambdues gaudeixen de bona salut encara, no com el rei Harald de Noruega o Joan Carles de Borbó.

La cronista deixa caure que el protocol que s’havia dissenyat per al futur funeral de l’emèrit ha quedat “obsolet” per tots els “esdeveniments” que l’han fet marxar d’Espanya: “Joan Carles haurà pensat aquests dies quin serà el seu propi final i haurà observat amb enveja aquestes multituds ploroses tot dipositant flores en els llocs que va freqüentar el duc d’Edimburg”. Una imatge molt diferent de la que probablement es veurà el dia que falti el Borbó.

Joan Carles de Borbó, en una foto d'arxiu / Europa Press
Joan Carles de Borbó, en una foto d’arxiu / Europa Press

“Ningú no parla amb ell sobre aquest tema, però Joan Carles alguna vegada ha comentat melancòlicament que si fos per ell, ja estaria bé que l’enterressin en el mar. El seu pare va tenir un funeral digne de rei, però i ara? Què passarà amb el seu fill, amb Joan Carles?”, es pregunta la catalana.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: en fi a abril 15, 2021 | 11:24
  en fi abril 15, 2021 | 11:24
  jo al mateix forat que el paco, allà a mingorrubio
  • Icona del comentari de: Anònim a abril 16, 2021 | 18:52
   Anònim abril 16, 2021 | 18:52
   Amb la quantitat abocadors il·legals que hi ha a Espanya, no serà difícil trobar-li un lloc.
 2. Icona del comentari de: Mr. Guillotina a abril 16, 2021 | 18:55
  Mr. Guillotina abril 16, 2021 | 18:55
  Amb la quantitat abocadors il·legals que hi ha a Espanya, no serà difícil trobar-li un lloc.

Nou comentari

Comparteix