El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Joan Carles I, com si res: “Encara veu el futur amb optimisme”
  • CA

Joan Carles de Borbó té amics milionaris repartits per tot el món. Pepe Fanjul és un dels més coneguts, un empresari cubà molt proper a ell des de fa dècades. Aquest diumenge ha concedit una entrevista a Vanity Fair molt comentada, ja que treu a la llum com es troba d’ànims des que va haver d’exiliar-se als Emirats Àrabs. Completament aliè a la complicada situació que travessa la Casa Reial, Pepe afirma que Joan Carles està de bon humor i ple d’optimisme: “Parlo amb ell cada dia des de fa molts anys. Ell sempre ha estat una persona molt positiva, sempre intenta veure-ho tot des d’una manera optimista. Encara veu el futur amb optimisme, de fet. Continua sent igual que sempre ha estat”.

“Crec que exili és una paraula molt forta. Ell va deixar clar en la seva carta que simplement s’ha traslladat fora d’Espanya en aquests moments, però no vol dir que sigui una situació permanent. No tenen cap expedient contra ell, així que pot tornar quan vulgui. Ell, de fet, sempre diu que tornarà. Quan? No ho sé, espero que aviat. A mi em fa molta pena que estigui fora de casa a la seva edat i amb tots els problemes de salut que té. Espero que pugui tornar a La Zarzuela aviat, perquè allà té el seu equip de recuperació. Ell sempre ha volgut viure a Espanya”, diu el seu amic.

Pepe Fanjul concedeix una entrevista a Vanity Fair

No el visitarà a Abu Dhabi perquè és difícil viatjar allà enmig de la pandèmia del coronavirus. Ara bé, deixa clar que mantenen el contacte diari: “Mira, ell sempre ha estat feliç. Quan va abdicar el 2014, va passar una temporada a casa meva. El vaig veure bé, ell va ser un rei jove i sempre va pensar que el seu fill també ho havia de ser. Les nostres vacances junts? Bé, normals. Ens banyem en el mar, esmorzem, anem de caça, sopem… Fem una vida molt tranquil·la”. 

Una persona molt propera a Joan Carles que deixa clar que aquest no està gent preocupat per les investigacions suïsses, les declaracions explosives de Corinna o la mala situació que travessa la imatge pública dels Borbons. Vida de rei a milers de quilòmetres i, a sobre, ple d’optimisme. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa