El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Jaime Ostos, amb greus problemes de salut: edema pulmonar i molt dolor
  • CA

Jaime Ostos s’està recuperant d’una malaltia greu que l’ha obligat a estar en repòs absolut. L’estiu passat va aparèixer públicament amb crosses, el que va preocupar els seus seguidors. Ara explica com es troba i què li passa a una entrevista amb ‘ABC‘.

El torero, de 88 anys, va patir un lumbago que va accentuar-se. Poc després arribaria un edema pulmonar del qual encara s’està recuperant: “Pateixo molt de mal, estic fotut. Avui me n’ha donat un de fort… Segueixo amb el pla que em van posar els metges però a vegades em ve un mal molt fort. Em fan mal els malucs i he de prendre’m unes pastilles per calmar el mal. És el mal més fort que he tingut a la meva vida. Això m’ha recordat que hi ha un dolor més fort que una cornada de toro”.

“En els primers tres mesos vaig perdre onze quilos. Ara estic fent exercicis de rehabilitació. Per casa començo a poder caminar sense crosses”, afegeix.

Jaime Ostos Europa Press

Jaime Ostos / Europa Press

I dels seus problemes de salut, a parlar sobre el món dels toros: “Veig el futur taurí molt malament. La qualitat del toro està baixant perquè s’està perdent casta. S’ha de tornar a la idea que un toro brau no és un bou”. Considera impensable que es perdi la tradició taurina a Espanya: “El toreig és el que més tributa a Hisenda. Hi ha sis-centes corregudes de bous cada any i moltíssims festivals. Es cotitza per tot. El toreig cotitza més a Hisenda que qualsevol altre esport”.

Una entrevista curiosa que torna a envoltar el torero d’expectació mediàtica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa