El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Isabel Pantoja, sense excuses ni sortida
  • CA

El serial Pantoja continua, i tothom hi diu la seva. L’últim ha estat Jorge Javier Vázquez, qui ha carregat contra la cantant en una publicació al seu blog de la revista ‘Lecturas’. “M’he passat el cap de setmana veient vídeos de les seves actuacions i ho vaig veure clar: ella era ella però al mateix temps havia deixat de ser-ho fa temps”, comença afirmant el presentador badaloní. I segueix: “Isabel Pantoja és Isabel Pantoja però no el personatge que ella creu, sinó un altre que poc té a veure amb la realitat que s’ha forjat en el seu cap“.

Per a Jorge Javier, “Pantoja és molt gran. Això és indiscutible. Però tot i ser molt gran no és tan gran com ella creu ser i aquí és on radica la seva particularitat. Isabel Pantoja creu que conserva la vigència dels 90, però la fascinació que exerceix entre el públic té més a veure amb una biografia apassionant que no pas per la manera que passeja la seva bata de cua pels escenaris”.

En aquest sentit, insisteix que “és una bona artista que ha sabut gestionar els silencis com ningú. Diuen que aquesta va ser un dels principals ensenyaments d’Encarna Sánchez. Pantoja ha seguit el consell rigorosament i només l’ha trencat quan se li han inflat els nassos i ha entrat per telèfon en televisió feta una fúria o una dolorosa en estat de tràngol”.

Alhora, el presentador recorda que “no la coneixem en pla ‘estar per casa’. Pantoja és sempre Pantoja, pujada a un pedestal en el qual regna com a emperadriu de la cobla o exhibint un dolor tan ancestral com tel·lúric”. Però ell ho té clar: “Un dels seus grans errors és no haver pres distància. Sortir d’aquesta Cantora que l’atrapa i veure des de lluny que aquest univers tan asfixiant que s’ha creat amb els anys necessita airejar-se. Obrir portes i finestres perquè entri l’aire i renovi l’ambient fosc que campa per la finca. Tirar d’ironia per a no quedar-se ancorada en una fotocòpia rasa de si mateixa”.

Així les coses, la pregunta és clara: i ara, què? Què pot fer Pantoja en aquests moments? “Entre poc i res, crec”, afirma el presentador de ‘Sálvame’. “Pantoja s’ha quedat sense excuses i, el que és pitjor: no té ningú al seu costat que sigui capaç de dissenyar una sortida mínimament decent a tot aquest garbull en el qual camina ficada”, conclou.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa