El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Guerra a la família Lequio: tots volen la milionària herència
  • CA

La família Torlonia és una de les més importants de Roma. Aristòcrates i banquers formen aquest clan al qual pertany Alessandro Lequio que ara acaparen un munt de titulars al país, ja que estarien immersos en una brutal guerra per l’herència d’Alessandro Torlonia, que va morir fa ara un any. Els quatre hereus, cosins de Lequio, s’estarien barallant de valent per un patrimoni increïble que estaria valorat en 2.000 milions d’euros. Una quantitat escandalosa que està basada en un munt de propietats immobiliàries, castells, terrenys de cultiu, actius bancaris, marbres grecs i romans originals… 

 

L’ABC assegura que el primogènit del príncep ha demandat els seus tres germans i el nebot en qualitat d’executor testamentari i ha denunciat que van actuar de mala fe: “Els tres germans van amagar-li el greu estat de salut del pare i van portar a terme moviments financers durant els seus últims dies de vida que podrien evitar que ell rebés la part del pastís”. Els hereus no es posarien d’acord i no sabrien com actuar, davant del que un jutge ha protegit el legat segrestant l’herència per evitar, principalment, que venguin alguna peça arqueològica a museus estrangers. 

 

 

Sembla que són les col·leccions d’art el punt de conflicte principal. El primogènit vol que la col·lecció familiar sigui exhibida en el museu de Roma, mentre que els altres germans estan en contra. Tot es complicarà, a més a més, quan exposin per què: “Explicarem al jutge com eren les relacions del primogènit amb el pare per protegir el nostre nom i restablir la veritat”. Han promès que dipositaran davant del jutge un testimoni escrit pel pare en el qual definia el primogènit com a “indigne que no estava interessat en la meva persona, sinó en el meu patrimoni”. Afirmen que setmanes abans de morir, van escriure-li cartes en les quals volia saber el motiu “de l’odi ferotge que nodria cap a la família”, ja que considerava que havia “trepitjat” el seu honor.

 

Una dura acusació rere una altra que hauria motivat una autèntica guerra per l’herència. Com acabarà la cosa? Serà el jutge qui decideixi? En què basarà la decisió? Quin paper juga Lequio en aquesta història?

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa