El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Gabriel Rufián s’enfronta a Ana Rosa Quintana i Eduardo Inda
  • CA
Ana Rosa Quintana i Gabriel Rufián | Telecinco

 

El diputat d’ERC al Congrés dels Diputats Gabriel Rufián se les ha tingut aquest dillums amb els periodistes Ana Rosa Quintana i Eduardo Inda. Durant ‘El Programa de Ana Rosa’, Rufián va ser preguntat pel fet si Carme Forcadell aniria a la llista d’ERC o si deixaria finalment la política, i ell va respondre contundentment: “No ho sembla, perquè sembla que el jutge pràcticament la va amenaçar i li va dir que si anava en segons quina llista electoral o amb segons quin partit, això seria reincidència en el delicte i que tingués molt de compte. S’ho està pensant, com és lògic. I això és dramàtic, especialment per a la democràcia espanyola”.

En aquesta línia, el diputat d’ERC al Congrés ha insistit: “S’ha demostrat que és fals que Forcadell es retractés davant del Supremm i crec que cap càrrec electe català, estigui a la presó, querellat o a l’exili, renunciarà mai a les seves idees. Però la defensa legal de cadascú és el que és. És molt dur declarar sota un règim d’opressió i amenaces durant hores reflexa un Estat que està absolutament a la deriva”. En aquest moment, Ana Rosa ha intervingut, parlant del president català: “Puigdemont no està l’exili, està fugit. Vostè és molt jove i no sap el que és haver viscut en règims opressius. I ha tingut la sort de no haver viscut en època de Franco”.

 

Rufián ha defensat Puigdemont de les càrregues d’Ana Rosa: “Discrepo de vostè, Puigdemont no està fugit, està intentant parlar amb mitjans internacionals i amb governs d’altres Estats”. I és en aquest moment que entrava en acció el periodista Eduardo Inda: “No, està tècnicament fugit. No enganyem a la ciutadania. A Puigdemont el va citar un jutge i quan no et presentes davant del jutge estàs fugit“, ha assegurat.

I Rufián, llavors, ha afirmat: “És un Govern legítim, electe, per una majoria absoluta, i que està a Brussel·les. Com és possible que un Estat obligui a un govern a exiliar-se? Estem parlant de gent que té una amenaça a sobre de 30 anys de presó simplement per fer que el seu poble voti”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa