Cancel·len una exhibició d’aikido de Fran Rivera: “Fora, torero!”

Fran Rivera va deixar tots els seguidors bocabadats en anunciar que tenia una nova -i curiosa- afició, l’aikido. Es tracta d’un art marcial japonès que està guanyant cada cop més adeptes, el que es demostra en les múltiples exhibicions que s’estan duent a terme últimament. 

El torero va trobar en això una manera de fer esport que l’ha entusiasmat. De fet, s’ha professionalitzat tant que ha arribat a exercir com a professor i a protagonitzar una revista especialitzada.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Una publicación compartida de Francisco Rivera (@f.r.paquirri) el

Aquest cap de setmana se celebra a Madrid la ‘Japan Weekend’, un esdeveniment que reuneix els fans més incondicionals del món i la cultura nipona. Una de les sorpreses del cartell era, precisament, Fran Rivera. I és que anava a estar al capdavant d’una exhibició d’aikido com a convidat de l’escola tradicional d’arts marcials Kisei Dojo. El van animar a participar aquest dissabte al migdia, però finalment no comptaran amb la seva presència. Per què? Com a conseqüència de l’allau de crítiques que els ha envoltat. 

El col·lectiu de seguidors d’aquesta modalitat es caracteritzen per l’amor als animals, per la qual cosa han criticat que hagin convidat un torero -per molt que en sigui professor-. “És incoherent…”, “Espero que sigui una broma. Fora torero!”, “En què estaven passant?” o “No tenen ni mitja neurona”, han estat alguns dels més suaus. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Una publicación compartida de Francisco Rivera (@f.r.paquirri) el

L’organització ha acabat cedint davant d’aquestes pressions i ha comunicat la cancel·lació de la cita amb Fran Rivera: “Us llegim i us escoltem, la nostra prioritat sou vosaltres. Dit això, anunciem la cancel·lació de l’exhibició de Francisco Rivera. Ni ell ni el dojo cobraven per venir i la intenció no era una altra que difondre l’aikido. Sentim que s’hagi projectat d’una altra forma”. 

Fran Rivera ha contestat, molt enfadat: “Em vau dir que no podíeu garantir la meva integritat física. Em sembla indignant. El que haurien d’haver fet és avisar-me que hi havia opinions en contra, però el missatge de “us llegim” em sembla lamentable. Estan atenent els detractors, la gent que vol fer boicot… Jo només he sentit el perill a la plaça de toros. Fa 20 anys que practico aikido i sóc cinturó negre”.

Nou comentari