El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
“Sense nosaltres s’atura el món”: les famoses omplen Instagram de reivindicacions feministes
  • CA

El 8-M s’ha convertit en un fenomen reivindicatiu que moltes dones fan servir d’altaveu. Les famoses aprofiten aquest dia per fer al·legats d’empoderament, acudir a les manifestacions en massa i també per compartir missatges feministes a Instagram. Enguany Laura Escanes ha volgut anar més enllà i ha organitzat un directe en el qual parlarà sobre feminisme i càrrega mental. Així ho ha anunciat, alhora que ha compartit la fotografia d’una manifestació de fa uns anys.

Laura Escanes organitza una xerrada feminista a Instagram

La presentadora del Faqs, Cristina Puig, també ha volgut sumar-se a aquest clam unànime. Ha publicat una imatge en lila i ha demanat que aquesta lluita no es quedi relegada a un sol dia: “8-M cada dia”.

La presentadora catalana Sandra Barneda i la seva parella, la tertuliana Nagore Robles, han volgut animar les seves seguidores a celebrar el dia de la dona. Barneda ha compartit un missatge de Virginia Wolf sobre les dones escriptores i Nagore ha recordat que les dones són capaces de tot.

Sandra Barneda comparteix el missatge de Virgina Wolf / Instagram
Nagore comparteix un missatge feminista / Instagram

La nadadora Ona Carbonell també ha fet un crit a favor de les dones. En el cas de la catalana, ha publicat una fotografia de l’equip de natació sincronitzada.

Ona Carbonell felicita el dia de la dona / Instagram

Dulceida ha tornat a demostrar que és una influencer feminista. En el seu cas, ha compartit fotografies amb totes les dones de la seva família i ha demanat 365 dies d’igualtat: “Feliç 8 de març a totes les dones. Fortes, lliures, precioses, treballadores, lluitadores… Sense nosaltres s’atura el món“.

Dulceida demana 365 d’igualtat / Instagram

L’exconcursant d’Operación Triunfo Gisela ha compartit una fotografia d’ella mateixa en la qual se la veu vestida de flamenca. La catalana reflexiona en aquest nou dia de la dona: “Perquè si hem de posar-nos flamenques, ens posem flamenques. Feliç dia internacional de la dona. Visca nosaltres, la nostra força, la nostra entrega, el nostre valor… Queda molt per fer per arribar a la igualtat, però ens posarem guerreres i flamenques si cal per aconseguir-la! Feliç dia, dones”.

L’actriu María Castro ha publicat una fotografia amb les seves filles i els ha dedicat un missatge molt potent. “No, filles, no. Calladetes no esteu més guapes! Parleu, jugueu, balleu, treballeu, sigueu amb total llibertat i sense por allò que somieu sempre! I aparteu de la vostra vida aquell o aquella que us impedeixi exercir el vostre dret. Per elles, per totes, pel futur”.

Toñi Moreno també s’ha centrat en el seu paper de mare d’una filla. Ha volgut compartir una foto del dia del naixement de la seva petita Lola en la qual apareix amb la seva mare, la que ha acompanyat d’un missatge reivindicatiu: “Tres generacions de dones en aquesta foto. Acabava de néixer la meva filla i la meva mare va arribar a l’hospital per conèixer la seva neta. M’agradaria que Lola sabés tot el que va fer la seva àvia per la lluita dels drets de les dones sense pràcticament adonar-se. La meva mare va compaginar tres feines per donar-nos menjar, mai no es va queixar, no va poder estudiar encara que li hagués agradat perquè va començar a treballar als 8 anys i avui està morta de dolors. M’agradaria que la meva filla Lola sabés que la seva mare ho va tenir una mica millor, només una mica, però que tot i això no va ser fàcil tenir-la si volia seguir treballant. Sense ajudes i amb una conciliació res realista. Tant de bo la meva filla pugui ser mare, si vol, abans que jo perquè tingui ajudes i que senti que és respectada a la feina. Tant de bo senti que és igual que un home en drets i que no ha de demostrar el doble. Tant de bo. Per això i per tantes altres coses, seguim lluitant i és tan necessari aquest dia”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa