El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
RTVE confessa que no volen que Espanya guanyi ‘Eurovisió’
  • CA

La presència d’Espanya a Eurovisió ha estat posada en dubte moltes vegades. No agrada que estigui quedant tan malament en la classificació durant tants anys seguits, un desastre total que indigna molts als fans del festival. No s’entén que RTVE no faci res per intentar canviar aquesta ratxa negativa, el que donava ales als més malpensats per pensar que realment interessava que quedessin en tan mal lloc. Doncs bé, aquesta teoria s’ha acabat confirmant. José Manuel Pérez Tornero, el nou president de RTVE, ha promès que es bolcaria en el festival d’Eurovisió per prendre-s’ho més seriosament: “Està tenint molta popularitat entre sectors de la joventut i és una ocasió de trobada a Europa”.

La cadena ha arribat a un acord amb la Generalitat Valenciana perquè la preselecció del candidat espanyol per al certament es dugui a terme en un festival a Benidorm. Consideren que fer-ho a Benidorm serà un “laboratori experimental” amb el que intentaran que el representat espanyol de l’any vinent quedi en millor posició… no pas que guanyi. I així ho ha revelat en unes declaracions que han sobtat molt: “No convindria que guanyéssim Eurovisió encara, s’ha de fer lentament. Les gestes es fan a poc a poc”. Unes declaracions que fan evident que no els molesta no guanyar, tenint en compte que haurien d’organitzar el festival en cas de fer-ho i això suposaria una gran despesa.

La delegació espanyola d’Eurovisió ha destacat que el projecte d’escollir el candidat al Festival de Benidorm és un procés a llarg termini que està tenint molt bona acollida: “La resposta dels artistes està sent molt bona. Hem de trobar una bona cançó i un bon intèrpret perquè hem de pensar en trobar la projecció internacional que busquem”, ha declarat. Buscar un bon cantant i un tema que s’enganxi… però no massa, no fos cas que guanyés.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa