El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Escàndol a Eurovisió: rectifiquen i deixen Miki amb només 1 vot del jurat
  • CA

El festival d’Eurovisió d’enguany ha evidenciat, de nou, que Espanya no té massa a fer. No val ni tenir una bona cançó, ni una original posada en escena, ni haver aconseguit bona premsa. Enguany totes les esperances estaven posades en Miki, el terrassenc que els teleespectadors d’OT van convertir en el representant del país. Però el resultat ha tornat a decebre.

En els últims cinc anys, Espanya sempre ha quedat en els últims cinc llocs de la classificació. Un desastre sense precedents que fa que molts es preguntin per què segueixen pagant per anar-hi… La interpretació va quedar en 22a posició, la quarta per la cua. Amb només 60 punts, poca cosa s’havia de fer. El problema? Que les votacions del jurat el van fer el menys votat, amb només 7 punts. Gràcies als vots dels teleespectadors…

Això sí, el ridícul avui es fa encara més gran. Per què? En sortir a la llum una controvertida decisió del festival d’Eurovisió. La Unió Europea de Radiofusió ha emès un comunicat en el qual ha afirmat que va haver-hi un error humà durant el festival en el jurat de Bielorússia. La votació va obtenir-se a la inversa, per la qual cosa 24 països van rebre vots que no els hi corresponien. Entre ells, Espanya, que va rebre 6 punts que no eren seus.

És per això que els organitzadors han decidit obviar aquests punts i canviar el resultat final, amb la qual cosa Espanya es queda amb només 1 punt del jurat rus. Això no fa que canviï de posició a la taula, però sí que deixi de ser el menys votat perquè Israel es queda amb 0 punts.

Miki Eurovisió Europa Press

Miki a ‘Eurovisió’ /  Europa Press

A la classificació general, hi ha un canvi destacat: Suècia escala una posició, quedant-se amb el cinquè lloc que pertanyia injustament a Noruega, que perd 7 punts. Macedònia, a més a més, també es beneficia del canvi i puja al setè lloc en el qual estava Azerbaidjan. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa