El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El nerviosisme i la seva entonació massa refinada marquen en el primer acte d’Elionor sense els pares
  • CA

Avui era un dia important per a Elionor de Borbó, l’estrena de la seva agenda oficial pròpia. La filla de Felip VI ha presidit un acte en solitari per primer cop amb 15 anys, la mateixa edat que tenia el pare quan ho va fer. L’han portat al 30è aniversari de l’Institut Cervantes, un acte fàcil i sense gaire cosa a fer perquè vagi acostumant-se. Visiblement nerviosa, l’adolescent ha seguit les indicacions sense sortir-se del guió i ha dipositat un exemplar de la Constitució i un altre d’El Quixot en una caixa forta.

Elionor, en el seu primer acte en solitari / Europa Press

Molts s’han fixat en la roba que duia posada. Elionor ha seguit l’exemple de la mare i ha intentat evitar les crítiques en reutilitzar un vestit antic. No han volgut gastar-se massa, tampoc, tenint en compte que el disseny de gasa i estil romàntic es pot adquirir per 60 €. Cabells exageradament nets i brillants, sabates de princeseta i look digne d’una nina… Tot estava calculat al detall.

No estava previst que Elionor pronunciés cap discurs, però sí que se l’ha pogut sentir en formular una pregunta a l’encarregada de la digitalització de l’Institut. Micro a la mà, entonació refinada i cursi de nena rica per fer una pregunta que recorda a les que acostuma a fer la seva mare en aquest tipus d’actes. Ara bé, la redacció no era gaire encertada: “Com a estudiant de l’ESO he fet servir l’eina diverses vegades, enhorabona perquè és molt útil i les meves companyes també. Moltes gràcies. I després una pregunta. També he llegit que des de la pandèmia hi ha treballadors de l’Institut Cervantes fora d’Espanya que no han tornat a veure els seus familiars. Ha millorat la situació? Han pogut venir?”. Curiós que s’interessi per la gent que ha marxat fora a pocs mesos de fer el mateix, encara que en el seu cas sigui per estudiar en un institut d’elit de Gal·les.

Una estrena molt comentada que els més monàrquics esperen que sigui només la primera de moltes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa