El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Una famosa dissenyadora denuncia el tracte rebut per l’àvia a l’hospital abans de morir amb Covid
  • CA

Elena Tablada va guanyar fama a Espanya gràcies a la seva relació amb David Bisbal, amb qui és mare d’una nena. La dissenyadora de joies avui és notícia per la denúncia pública que ha fet a un hospital amb la qual pretén buscar justícia per aquelles persones amb pacients amb coronavirus a l’hospital. Recordem que la seva àvia va morir fa un parell de mesos, una pèrdua que la va afectar molt i que avui reivindica: “Vull donar-vos aquesta informació perquè no us passi el mateix que a mi. A l’hospital en el qual va estar ingressada la meva àvia mai no em van informar que els pacients amb dependència o demència han d’estar acompanyats per llei les 24 hores del dia per un familiar. Mai no ens van permetre entrar a portar-li les medicines. Ens van dir que l’habitació estava molt lluny i que era perillós per a nosaltres. Vaig trucar infinitat de vegades, però va ser impossible contactar amb ella“.

“L’hospital no va posar cap facilitat perquè em pogués comunicar amb ela. Ningú no ens va ajudar fins al dia abans, quan em vaig poder acomiadar d’ella quan vaig suplicar a un infermer que em deixés parlar amb ella per telèfon. Em va dir que estava perfectament i que no entenia per què estava allà sola. Se’m va trencar el cor. Van veure que tenia Covid en una radiografia, però no tenia cap símptoma greu ni necessitava respirador. Va acabar morint sola en una habitació… Però el més greu és veure la meva àvia sense cap via ni sèrum i descobrir a l’informe mèdic que va morir per falta d’oxigen a sang i no per una altra cosa. Mai no m’ho perdonaré. Ningú no va anar a vigilar-la en tota la nit, perquè per morir per això ha d’estar més de quatre hores sense atenció. Una negligència”.

Elena Tablada denuncia el tracte rebut durant l’ingrés de l’àvia a l’hospital / Instagram

“Per no em deixeu veure-la quan està a punt de morir i només el matí següent quan ja està morta? Ha marxat la Covid amb ella? Hem patit una deshumanització molt gran”, lamenta la dissenyadora. Una presumpta negligència que ha volgut denunciar públicament per fer reflexionar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa