Bertín Osborne sempre ha tret pit de ser més patriota que ningú. El presentador duu la bandera espanyola tatuada a sang, com ell mateix ha reconegut més d’una vegada. El Confidencial ha tingut accés a uns documents de l’Audiència Nacional en els que s’indica que Bertín hauria fet servir, presumptament, els serveis d’un assessor fiscal expert en entramats que eviten el pagament d’impostos. El problema? Que es tracta d’uns fets que van passar fa 25 anys i que, segons el presentador, ja han quedat tancats perquè va pagar tot el que li van imposar de multa.

Expliquen que Bertín hauria creat una societat amb ramificacions en paradisos fiscals, una tècnica habitual per evitar pagar tants diners a l’Agència Tributària espanyola. Cal recordar que el presentador tenia deutes pendents amb Hisenda, els que també podria evitar pagar en ‘ocultar’ els seus diners fora de les fronteres. De fet, hauria arribat a fixar la seva residència a Luxemburg i hauria cedit els seus drets de contractació a una societat de Panamà.

El mitjà digital assegura que un jutjat d’instrucció de l’Audiència Nacional està investigant una trama de gestors fiscals des de fa cinc anys, una cerca en la que hauria aparegut un expert en ocultació de capitals que hauria estat contractat pel presentador. Diversos pèrits tindrien ara mateix els comptes de Bertín sota alerta, encara que els fets que l’afecten haurien prescrit.

Afirmen que hauria ideat aquestes irregularitats financeres entre el 2000 i el 2006, precisament el moment en el que Hisenda va començar a reclamar-li pagaments de la declaració de la renda. Van embargar-li salaris i va arribar a ser condemnat, però ell va recórrer aquella sentència. Ell nega tot el que es diu i denuncia que no s’expliqui que va liquidar el deute i que la situació va quedar solucionada fa 25 anys.

Comentaris

    No patiu per ell, no li passarà res, no és català Novembre 29, 2021 | 11:03
    Un altre ehpañó y mú ehpañó!

Nou comentari