Anne Igartiburu recorda la tràgica mort de la mare: “Jo només tenia 16 anys”

La presentadora s'ha sincerat com mai no havia fet i ha revelat un episodi molt dur de la seva infància

Anne Igartiburu és una de les presentadores més conegudes i estimades, però també de les més hermètiques pel que fa a la seva vida privada. Fins ara només se sabia que està casada amb el director d’orquestra Pablo Heras-Casado i que és mare de tres fills. De fet, mai no s’havia sincerat tant públicament com en l’entrevista que ha concedit aquest dilluns a Toñi Moreno.

L’ha entrevistat a Canal Sur, en un programa que ha revelat la cara més colpidora de la basca. Anna ha deixat clar que considera que la dona és l’eix de la societat i de la cultura, “el motor de la família”. Unes declaracions que li han donat ales per parlar de la seva mare, que va morir en un accident quan ella només tenia 16 anys: “La meva mare va morir mentre intentava salvar la vida a un nen, a qui buscaven i finalment no va aparèixer. Ella era voluntària de Protecció Civil i va morir enmig del rescat, ella i la resta de persones que anaven a l’helicòpter”, explicava visiblement emocionada.

Toñi Moreno entrevista Anne Igartiburu   Canal Sur

Toñi Moreno entrevista Anne Igartiburu / Canal Sur

Es va quedar orfe de mare sent molt jove, el que afirma que l’ha marcat per sempre: “Va morir molt jove, quan la trobes més a faltar. Era professora d’escola feta a si mateixa que ho va deixar tot per amor… Quan va morir jo acabava d’arribar d’una beca en els Estats Units, només feia quatre dies que estava a casa quan em vaig trobar amb l’absència de la meva mare. La vaig trobar a faltar en els moments més complicats de l’adolescència, havia d’ajudar a portar la casa amb un pare desfet que es quedava sense la seva companya, un germà més petit…”.

I afegia una anècdota, molt emocionada: “Recordo fer la llista de convidats a la boda i posar el seu nom al costat del del meu pare. Al final la trobes a faltar en aquests moments, quan tens un bebè, quan has d’escollir un lloc de feina, per escollir la parella adequada… T’ajuda a ser prudent, perquè saps que algú t’està acompanyant durant el teu camí. Un dels meus somnis era formar una família perquè jo em vaig quedar sense la meva molt aviat…”. Una entrevista molt sincera que ha ensenyat la cara més tendra de la presentadora.

Nou comentari