El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Alessandro Lequio defensa el rei Joan Carles: “Només voleu enverinar”
  • CA

Alessandro Lequio ha volgut deixar clara la seva postura en el pitjor moment del rei Joan Carles. Quan tothom parla dels seus negocis corruptes, l’aristòcrata ha volgut recordar que les dades que estan sortint a la llum aquests dies no són noves: “La immensa majoria de les informacions que s’estan presentant com a revelacions ja les coneixíem des de fa anys, ja n’havíem parlat a ‘Crónicas Marcianas’. El que passa és que abans no es feia cas i ara es posa l’altaveu”. 

Vol recalcar que ningú no podrà treure-li el títol de monarca, encara que es demostrés que ha estat corrupte: “El títol d’emèrit no existeix, es pot dir que és un malnom, segurament importat per la influència eclesiàstica. Joan Carles és rei per raó de naixement i aquest és un títol que ningú no li pot treure”.

Ha volgut defensar-lo mentre deixava clar que tots aquests negocis corruptes que s’estan descobrint pertanyen a l’època en la qual ell era rei i, per tant, una figura inviolable: “No pot tenir transcendència judicial, tot això. Que segurament s’hauria de regular el contingut de la inviolabilitat del rei? Sempre seria una regulació cap endavant i mai retroactiva”.

 

 

Lequio es mostra molt enfadat, ja que considera que tot això es tracta d’una estratègia contra el sistema constitucional representat per la monarquia: “És absurd perdre el temps amb debats seriosos amb qüestions de pandereta perquè l’objectiu és enverinar i el que menys importa és el desenvolupament del procés. El que es busca és l’escàndol”. La majoria dels seus seguidors han aplaudit la seva defensa, però també s’ha generat un petit debat entre els més crítics amb la figura de Joan Carles. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa