El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Les dones que lideren les ‘fintech’ a Europa, segons el rànquing de Forbes
  • CA

El mercat de les fintech a Europa viu un moment de consolidació del creixement que han viscut els últims anys i el 2023 marcarà el pas cap a una maduresa del seu negoci. Estan sent un catalitzador per a la innovació del sector financer en general, llençant nous productes i serveis més ràpidament que les entitats tradicionals.

El seu creixement és tan gran que Mckinsey apuntava en un informe recent que han creat uns 134.000 llocs de treball a Europa. Darrere d’aquest impuls hi ha, entre altres directius, cinc dones que capitanegen alguna de les companyies més reeixides del continent i que marcaran el pas del sector els mesos vinents.

Melanie Gabriel és cofundadora i CMO de Yokoy. Cofundada per Gabriel el 2019 i quatre col·legues més, Yokoy és una empresa que automatitza la gestió de despeses per a mitjanes i grans empreses utilitzant intel·ligència artificial, combinant la gestió de despeses, la gestió de factures de proveïdors i les targetes corporatives intel·ligents en una sola plataforma. Actualment, Gabriel ocupa el càrrec de CMO de la companyia. Gabriel és una àrdua defensora de la diversitat en la tecnologia i forma part de la junta directiva de We Shape Tech.

Lena Hackelöer és CEO i fundadora de Brite Payment Group, una empresa de tecnologia financera amb seu a Estocolm que ofereix serveis de processament de pagaments A2A Hackelöer compta amb més d’una dècada al sector de la tecnologia financera i ha treballat amb algunes de les marques més reconegudes del món, com Klarna i Qliro. El 2023 busca ampliar mercats.

Jessica Holzbach és CEO i cofundadora de Pile. Liderada per Holzbach, Pile és una companyia que proporciona un programari als seus clients per ocupar-se d’integrar una oferta de criptomonedes a una fintech existent. L’empresa proporciona als clients una plataforma API simple i s’encarrega les complexitats legals associades amb els contractes intel·ligents. Holzbach també va cofundar el banc B2B Penta i ha reclutat alguns dels seus antics col·legues per a la nova empresa.

Monika Liikamaa i Denise Johansson són cofundadores d’Enfuce. Fundada el 2016, Enfuce és una plataforma CaaS d’emissió de targetes. És una de les poques fintech fundades per dones a Europa. Tant Liikamaa com Johansson procedeixen de la banca. Liikamaa té més de 20 anys d’experiència a la indústria de pagaments i ha ocupat càrrecs de lideratge al banc finlandès Aktia, a Crosskey Banking Solutions ia S-Pankki. Johanssen també aporta al seu lloc més de 15 anys d’experiència a la indústria de pagaments, havent ocupat també llocs de lideratge a Aktia i Crosskey.

Simone Maini és CEO d’Elliptic. Maini, amb una trajectòria que va arrencar al món financer tradicional (Deutsche Bank), es va convertir el 2019 en CEO d’Elliptic, una companyia que ajuda les empreses de serveis financers i governs a prendre decisions d’una manera més ràpida i segura. Així es poden anticipar al compliment de la normativa sobre criptomonedes, reduir el risc i impulsar la innovació de les finances. La seva trajectòria professional ha estat determinant perquè, des d’Elliptic, hagi contribuït a crear una indústria de criptomonedes que garanteixi seguretat i fiabilitat als usuaris.

Nuria Rocamora és CEO de MyInvestor. S’ha convertit en un referent del sector Fintech en haver liderat la transformació de MyInvestor, la fintech nacional amb un ritme de creixement més gran en els últims anys, fins a convertir-se en una entitat financera que opera amb fitxa bancària pròpia. Sota la seva direcció, MyInvestor s’ha caracteritzat per portar les finances i la inversió a tota mena de públics, diversificant productes i adaptant-se al mercat, fet que l’han convertit en un referent en modernització i democratització de les inversions. Rocamora va arribar a MyInvestor després de gairebé dotze anys com a directora de màrqueting, imatge i comunicació d’Andbank. Prèviament, va treballar diversos anys en diferents àrees geogràfiques com a consulta estratègica.

Katherine Salisbury és cofundadora i Co-CEO de Qapital. Després de més de vint anys de carrera tant en sector financer com jurídic, Katherine Salisbruy va fundar Qapital, una aplicació integral de serveis financers amb un valor diferencial: utilitza la psicologia del comportament per proposar als seus clients com estalviar o invertir i aconseguir així els seus objectius financers . En menys d’una dècada, aquesta companyia amb seu a Estocolm ha aconseguit que els usuaris estalviïn un total de gairebé 3.000 milions d’euros.

Aiga Senftleben és cofundadora i consellera general de Billie, una fintech B2B, que serveix com una eina de finançament a curt termini per ajudar les empreses de comerç electrònic a gestionar el seu flux de caixa. Senftleben és una dels tres cofundadors, i també és integrant de la junta directiva de la start-up. Té una àmplia experiència com a assessora legal en empreses de tecnologia com Paypal, eBay, Funding Circle Europe i Zencap. Gràcies a reclutar dones en llocs de lideratge i d’alt nivell, donar flexibilitat al voltant de les hores de treball i un seguiment estricte dels canvis salarials, ha aconseguit que la bretxa salarial de gènere a l’empresa sigui del 0%.

Vilve Vene és cofundadora de Tuum. Després d’una trajectòria de més de 25 anys en què va formar part d’Hansabank, el primer banc comercial d’Estònia i un dels més avançats digitalment per a la seva època; a més de crear Icefire, responsable de la infraestructura del sistema tributari estonià, Vene va fundar el 2019 Tuum, una plataforma de core bancari de nova generació que permet a qualsevol empresa desenvolupar i desplegar nous productes financers en qüestió de setmanes. Des de llavors ja s’ha expandit a Londres, París i Berlín.

Christine de Wendel és CEO per als EUA i cofundadora de Sundayapp. De Wendel forma part de l’equip fundador de Sundayapp, una fintech de pagaments dedicada a la indústria hotelera. Sunday permet als clients pagar els comptes dels seus restaurants escanejant un codi QR des de la taula. Abans de fundar Sundayapp, De Wendel va ser directora d’operacions de ManoMano durant tres anys. També va estar gairebé set anys a Zalando, on va dirigir les operacions a França, i va començar la seva carrera com a consultora a Bain & Co. Ara, des dels EUA, dirigeix l’expansió de Sundayapp a Amèrica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa