El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Un estudi diu que Evusheld, d’AstraZeneca, redueix el risc mortal per covid

Dades publicades en el New England Journal of Medicine de l’assaig de profilaxi prèvia a l’exposició (prevenció), Provent, conclouen que la teràpia en combinació de dos anticossos d’acció prolongada Evusheld (tixagevimab i cilgavimab), d’AstraZeneca, va reduir significativament el risc de Covid-19 simptomàtic, sense malaltia greu ni morts relacionades, durant almenys sis mesos.

Segons els resultats, la combinació d’anticossos va mostrar una reducció del risc de desenvolupar covid-19 simptomàtic en un 77% en l’anàlisi primària i en un 83% en l’anàlisi de seguiment a sis mesos, en comparació amb placebo. A més, no va haver-hi casos de malaltia greu o morts relacionades amb la Covid-19 en el grup de Evusheld durant el seguiment a sis mesos.

“Aquestes dades se sumen a la creixent evidència que recolza l’ús del fàrmac per a ajudar a prevenir la covid-19 simptomàtica i greu, especialment en aquelles persones que no poden respondre adequadament a la vacunació i necessiten una protecció addicional”, segons Mene Pangalos, vicepresident executiu d’I+D de productes biofarmacéuticos de AstraZeneca.

Més del 75% dels participants en l’estudi tenien comorbiditats que els posaven enlaire risc de Covid-19 greu si s’infectaven, incloses persones immunocompromeses i que poden tenir una resposta immune inadequada a la vacunació. Es tracta, entre altres, de persones amb immunodeficiències, amb trasplantaments d’òrgans o pacients amb càncer tractats amb fàrmacs que inhibeixen la seva capacitat de generar immunitat enfront de l’antigen administrat amb les vacunes.

Evusheld és l’únic medicament indicat per a la prevenció de la Covid-19 en pacients immunocompromesos i disponible a Espanya des d’el mes de desembre passat, a través d’autorització d’ús temporal, per part de la Aemps. El passat 28 de març la teràpia va rebre l’aprovació per a la seva comercialització a Europa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa