El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Arbitratge afirma que Oliveira ha de cobrar la retribució de l’any del covid
  • CA

El jugador professional de pàdel Miguel Fonseca Oliveira, d’origen portuguès, no va signar l’addenda al seu contracte individual, desvinculant-se així del pacte aconseguit per jugadors i World Padel Tour (WPT) per a assegurar la continuïtat del Circuit durant la temporada de la covid. Aquesta addenda implicava la supressió de la retribució fixa en 2021 i reducció dels premis.

A diferència de la immensa majoria de jugadors, Oliveira no es va solidaritzar amb la situació de pandèmia global i va resoldre el seu contracte per impagament de la retribució fixa (2.500 euros).

Analitzant el marc contractual entre les parts i aquests fets, la Cort Civil i Mercantil d’Arbitratge de Madrid (CIM) s’ha pronunciat aquesta setmana en relació al cas Oliveira esgrimint en el seu laude que la resolució del contracte per impagament era correcta i que ell hauria d’haver cobrat la retribució fixa de l’any de la pandèmia.

El CIM ha resolt el litigi desestimant les demandes presentades per les dues parts, reconeixent a WPT el dret contra el jugador de percebre una quantitat econòmica per a cobrir l’import de liquidació del procediment d’arbitratge.

Aquesta resolució per part del CIM posa en relleu el caràcter vinculant del contracte de prestació de serveis per a les parts que el van signar i en cap moment discuteix ni qüestiona la validesa del mateix en relació al signat pels jugadors en 2018.

Aquest cas res té a veure amb la naturalesa de les demandes presentades en les últimes dates per WPT a causa dels greus incompliments contractuals referits a les clàusules d’exclusivitat de l’acord vigent fins al 2023.

Malgrat ser “advertits (no amenaçats)” i conèixer les condicions dels seus contractes alguns jugadors van trencar els seus compromisos amb WPT de manera unilateral participant en proves diferents a les organitzades per WPT i fins i tot coincidint en dates.

WPT va presentar una demanda en el CIM contra els jugadors de pàdel per infringir unilateralment el marc contractual signat fins a 2023.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa