El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El conflicte palestí-israelià entra al Palau Blaugrana
  • CA

Diuen que la política i l’esport mai s’haurien de barrejar, tot i això, en alguns casos, aquest tàndem perillós sembla inevitable. El passat 19 de gener el F.C. Barcelona coneixia els seus rivals en el ‘Top 16’ (la segona fase de l’Eurolliga de bàsquet) i es confirmava que l’equip de Xavi Pascual s’hauria de veure les cares amb un conjunt incòmode, no només dins el camp, sinó, degut als darrers esdeveniment, també fora del Palau.

I és que el conjunt israelià, el Maccabi de Tel Aviv, arribarà demà a Barcelona per jugar el partit d’anada de la màxima competició europea de bàsquet. Les darreres polèmiques que han esquitxat al govern de la Generalitat en relació al conflicte de la Franja de Gaza i una societat catalana que expressa diferents punts de vista sobre l’ofensiva militar al Pròxim Orient fan del partit una cita que no arriba en el millor moment.

Les alarmes, si més no, estaran preparades. I, encara més, després de la informació que publica el diari Avui tot alertant que un grup d’activistes pro Palestina prepara una protesta organitzada dins mateix del Palau Blaugrana. Amb entrades adquirides, la intenció de la protesta és disseminar els participants a la grada –”tres és multitud”, asseguren– i fer la protesta exhibint banderes palestines i kúfies –el famós mocador palestí–, informa el rotatiu.

Els antecedents no conviden a l’optimisme. Fa tres anys el Palau ja va ser escenari d’un incident relacionat, amb el salt a la pista en ple partit d’un activista amb una bandera palestina. I el 3 d’abril del 2008 dues noies van ser desallotjades del Palau per exhibir –des de la grada– també la bandera palestina, en un cas que va acabar en denúncia de les afectades contra els Mossos. Més enllà de Catalunya, el passat 7 de gener 3.000 aficionats turcs del Turk Telecom i ciutadans d’Ankara, provocaven el pànic entre els jugadors del Bnei Hasharon i forçaven l’evacuació dels jugadors.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa