Lledoners, el centre penitenciari aixecat a Sant Joan de Vilatorrada (Bages), està en perfecte estat de revista per si els presos polítics tornen a Catalunya. La logística de la presó ja fa dies que hi treballa, sobretot pel que fa al quadrant de les visites. De fet, fonts de serveis penitenciaris recorden que l’arribada de presos és una “activitat diària i habitual” en una presó. Ara bé, admeten que en aquest cas, per la logística que implica i la quantitat de visites institucionals que reben, la seva arribada és més aviat extraordinària. A Lledoners ja saben el pa que s’hi dóna ja que hi van estar internats des del juliol fins el mes de febrer d’enguany.

 

“Ho tenim tot enllestit, ja fa dies que donem volts al quadrant, són set presos que reben moltes visites, a més de les personals com els vis a vis o les familiars”, expliquen a El Món funcionaris del centre. També, la direcció del centre ha treballat per tal que puguin estar-se al mòdul on es trobaven abans. Així mateix, s’ha procurat que tinguin la mateixa proximitat abans de marxar cap a Soto del Real. L’objectiu és continuar les rutines del centre.

 

 

Altres treballadors, admeten que els “sap greu que tornin” però que si el jutge els interna “millor que estiguin aquí”.  De fet, des de serveis penitenciaris de la Generalitat, ressalten que treballen per “si s’escau el retorn immediat un cop el judici quedi vist per sentència”.  “En cap cas es dóna per fet que no quedin en llibertat mentre el tribunal decideix el fallo de la sentència”, remarquen fonts de la conselleria de Justícia. En tot cas, Lledoners ja ho té tot a punt i en perfecte estat de revista per si l’endemà del “vist per sentència” els presos polítics són traslladats.

 

En aquest sentit, alguns advocats de la defensa asseguren que seguint la doctrina que Manuel Marchena ha utilitzat per mantenir-los en presó preventiva, els hauria de deixar en llibertat. Aquesta és l’opinió, entre d’altres, de Xavier Melero, advocat de Quim Forn que insisteix que Marchena va justificar la presó en tant que el judici ja estava en marxa. Per tant, un cop acabat haurien de quedar en llibertat.

 

Nou comentari

Comparteix