El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
De qui és la xarxa wifi d’A POR ELLOS que hi ha al Suprem?
  • CA

wifi1

 

Un dels fets tangencials que s’ha convertit en més polèmics del judici del procés és una xarxa wifi. A la sala de plens del Tribunal Suprem es detecta una xarxa sense fils d’internet anomenada “A Por ellos”. Però aquesta xarxa no és pas oficial de la institució, i és molt difícil que sigui que sigui d’un telèfon mòbil del públic ja que no es poden portar dins a la sala i són retirats per la policia abans d’entrar.  Per tant, les xarxes que es poden detectar o són dels magistrats, o de la defensa, o dels membres de les acusacions.

 

Així normalment hi surten, l’Iphone de Mariano -mòbil de l’advocat de Dolors Bassa- o l’Iphone de l’Àlex, -un dels lletrats de Jordi Cuixart i altres que són noms de les xarxes incorporades al mòbil sense nom. Els magistrats no solen portar mòbil. Només Normalment són sempre les mateixes. Però fent un escandall d’aquesta setmana es constata que segurament aquesta xarxa prové de l’acusació popular de Vox.

 

Així, tant el 30 d’abril, com el 7, 8 i 9 de maig la xarxa A Por Ellos es podia connectar en sala. L’únic dia que ha desaparegut la xarxa és quan Javier Ortega, secretari general de Vox, no està en el plenari. Per exemple, el sis de maig, dia que Ortega tenia un debat electoral per a les eleccions municipals de Madrid.

 

El nom d’aquesta xarxa que pul·lula per la sala no fa cap gràcia a les defenses. Entenen que en “Tot un Tribunal Suprem no es poden permetre aquestes vel·leitats com utilitzar una de les consigne utilitzades per les policies contra el sobiranisme”. “A més de mal gust és contrari a la guarda de sala que estableix el protocol, això seria impensable en un Tribunal Suprem nord-americà o en un tribunal superior europeu”, retreuen les defenses.

 

 

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa