La Unió de Treballadors Autònoms demana que les ajudes es donin amb criteris de vulnerabilitat

La presidenta de l'associació no ha exigit dimissions però reclama solucions "ràpides"

La presidenta de la Unió de Treballadors Autònoms de Catalunya, Sandra Zapatero, ha demanat al Govern que obri una nova línia d’ajudes i que, aquest cop, no es plantegi “com una cursa” en què els diners se’ls emporti “el primer que arriba”. En declaracions a El Matí de Catalunya Ràdio, la representant dels autònoms ha dit que els requisits per accedir a les ajudes haurien de ser “fonamentats” i que haurien de respondre a criteris de necessitat i “vulnerabilitat”.

Zapatero s’ha mostrat indignada pel col·lapse de la pàgina web de la Generalitat, argumentant que “l’allau era més que previsible”. Tot i això, no ha volgut donar suport explícit al moviment anònim  que demana la dimissió del conseller de Treball, Chakir el Homrani, i del de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró. Ha demanat, això sí, “solucions ràpides i àgils” davant l’actual situació d’emergència i ha recordat que el col·lectiu reivindica des de fa mesos que les ajudes rebudes són “insuficients”. 

Pel que fa a l’augment de la quota dels autònoms, Zapatero considera que no és un bon moment per fer-la -malgrat que estigués prevista en una llei del 2018- i ha demanat al govern estatal que, com a conseqüència, s’apugin també les prestacions que han estat rebent els autònoms des del mes de març.

Nou comentari