Un jutjat cita com a investigades dues alts càrrecs del Govern en la batalla dels interins

La directora de Funció Publica i la secretària de l'àrea han estat citades a declarar el 21 de juny

El jutjat d’instrucció 9 de Barcelona ha admès a tràmit una querella de la Plataforma d’Interins/es de Catalunya contra dues alts càrrecs de la Generalitat per presumptes irregularitats en els processos d’estabilització i consolidació de personal, segons ha avançat ‘El Periodico’ i ha confirmat l’ACN. La jutge cita a declarar el 21 de juny a la directora de Funció Pública, Pilar Sorribas, i la secretària d’aquesta àrea, Annabel Marcos. Ho fa en qualitat d’investigades, com a querellades, perquè puguin ser assistides per un advocat i fins i tot negar-se a declarar si ho volguessin.

La Plataforma va interposar la denúncia per un presumpte delicte de prevaricació en considerar que totes dues van actuar en contra de l’ordenament intern i europeu al continuar tramitant certes convocatòries de concursos selectius en contra de l’ordenament estatal i europeu. La Plataforma ha assegurat que va alertar del que estava succeint i que malgrat això les dues citades a declarar van continuar amb els processos, “ometent revocar-los en via administrativa quan hi estaven obligades, sabent que les esmentades convocatòries eren il·lícites”, segons ha explicat la Plataforma en un comunicat. Ha afegit que van avisar “per tots els mitjans possibles al seu abast” i, fins i tot, han participat en la promoció de la proposició de llei al Parlament per a l’estabilització de treballadors temporals de llarga durada del sector públic, amb el compromís de reiniciar la tramitació quan tornés l’activitat parlamentària.

La Plataforma esperava que la Generalitat aturés els processos d’estabilització a l’espera de disposar del nou marc legal però ha lamentat que està passat tot el contrari. “La Generalitat està accelerant aquests processos”, han manifestat els interins. Per exemple, ha apuntat que s’han tornat a convocar el procés per a les treballadores socials “després de 20 anys sense procés selectiu”. Ha afegit que, a més, es fa en plena pandèmia i tractant-se d’un col·lectiu molt castigat per aquesta.

Nou comentari