El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Un tuit de Toni Cantó desferma una batalla entre partidaris i detractors de la cadena de gasolineres independentistes
  • CA

Un tuit de Toni Cantó que enllaça amb una notícia del diari espanyol El Independiente sobre Petrolis Independents ha desfermat una autèntica batalla entre partidaris i detractros de la cadena de gasolineres independentistes. El diari explica que la companyia catalana, “relacionada amb el seaparatisme”, s’ha vist “en la necessitat de demanar un crèdit ICO a l’Estat per valor de 250.000 euros per salvar l’impacte del coronavirus”. El mitjà critica que l’empresa recorri a un crèdit ICO perquè sempre “ha mostrat el seu suport” a la independència per la via unilateral rebutjant “qualsevol tipus de relació amb el teixit empresarial d’Espanya”. El polític extaronja i ara a les files del PP ha penjat la notícia amb el comentari: “la pela és la pela”.

El copropietari de Petrolis Independents Jordi Roset ha manifestat que la notícia d’El Independiente mostra “un desconeixement total del que és un ICO”. Roset recorda que aquests crètdits “no els dona l’Estat, els dona l’entitat bancària”. L’empresari afirma que el que fa l’Estat és “avalar el 80%”. En el cas que cita el diari sobre Petrolis Independents, assegura Roset, “l’entitat té un doble aval: el 80% de l’Estat i el 100% nostre” i, a més a més, “el crèdit s’ha de tornar” perquè “a la notícia sembla que ens facin un regal”. L’empresari comenta que ja fa tres mesos que estan pagant la quota.

Roset explica que l’ICO el van demanar per falta de liquiditat, per una baixada del 70% de les vendes respecte el 2019. “Si l’entitat bancària no hagués vist que podríem tornar el crèdit no ens l’haguessin donat”. “L’Estat té crèdits per 1,2 bilions d’euros que no tornarà i no passa res”, conclou l’empresari.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: RAMON A a agost 27, 2021 | 19:23
    RAMON A agost 27, 2021 | 19:23
    El parasit mes gran d Europa encara piula

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa