Tremosa replica Aragonès després de l’anunci de creació d’un fons per empreses

L'Executiu posarà 200 milions d'euros per participar en empreses en creixement

El Departament d’Economia, capitanejat pel vicepresident del Govern i president en funcions Pere Aragonès, crearà un fons de 200 milions d’euros per participar en empreses en creixement, segons ha avançat ‘La Vanguardia‘. El director general de Promoció Econòmica, Lluís Juncà, ha confirmat la notícia a través de Twitter, on ha indicat que Vicepresidència ha iniciat el disseny d’un instrument d’inversió per donar suport a projectes de creixement i consolidació empresarial a Catalunya. El conseller d’Empresa i Creixement, Ramon Tremosa, ha celebrat la iniciativa però ha recordat a Vicepresidència, també a través de Twitter, que “això ja ho està fent la Generalitat de Catalunya des de fa molts anys, a través l’empresa pública Avançsa”.

Tremosa recorda que aquesta empresa té un pressupost de 15 milions d’euros aquest any, i considera que es pot “estalviar als contribuents” el cost del concurs públic anunciat si se li transfereixen els diners que anirien al nou fons.

El conseller també ha indicat que en 35 anys Avançsa ha co-invertit conjuntament amb capital privat a “desenes d’empreses d’alt valor afegit” en fase de creixement o de consolidació.

El secretari general de Vicepresidència, Albert Castellanos, ha replicat a Tremosa que el fons ara anunciat el va aprovar el Govern pel juliol dins del Pla de Reactivació Econòmica i Protecció Social “amb el lideratge” dels dos departaments. “Seguim treballant-ho com fins ara, enllà de Twitter”, ha recomanat Castellanos.

És la segona vegada que Tremosa es mostra crític amb Aragonès, després que tot just arribat al càrrec en substitució de l’exconsellera Àngels Chacón li retregués no haver donat suport públicament a l’aleshores president de la Generalitat, Quim Torra, quan va demanar per carta al govern espanyol que recorregués al Mecanismes Europeu d’Estabilitat Financera per obtenir fons per a les autonomies, també per a Catalunya, i destinar-los a la sanitat.

Nou comentari