El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Set centres d’investigació catalans obtenen fons europeus
  • CA

Les investigacions més punteres comencen a rebre els seus beneficis. Nou investigadors de set centres catalans han entrat a la convocatòria i aconseguiran la part dedicada a la recerca dels fons europeus. D’aquesta manera, els investigadors de Catalunya rebran 150.000 euros per continuar avançant en els seus objectes de recerca, investigacions i descobriments, segons han explicat en un comunicat. Els nou destinataris formen part del grup de 166 que la Comissió Europea, a través del Consell Europeu de Recerca.

En concret, els diners es poden utilitzar per verificar la viabilitat pràctica dels conceptes científics, per explorar oportunitats de negoci o per preparar sol·licituds de patents, entre d’altres. Aquest programa es va obrir per a científics que ja havien rebut prèviament alguna classe de subvenció o ajuda del Consell Europeu de Recerca.

Les ajudes dels fons europeus van vinculades als objectius de la Unió Europea de cara a la recuperació dels països. En aquest sentit, la línia d’ajudes per a l’investigació científica no va definida per sector, sinó per aportacions i fiabilitat i viabilitat dels projectes. Catalunya es posiciona així com un dels països amb més recerca científica i de millor qualitat. A més, també té una gran capacitat de retenció de talent, ja que no tots els científics guanyadors són catalans sinó que han triat Catalunya per continuar la seva recerca.

Els nou científics vinculats a Catalunya que han estat seleccionats són Joan Ballester, del Barcelona Institute for Global Health; Gerasimos Konstantatos, de la Fundació Institut de Ciencies Fotoniques; Daniel Maspoh i Jan Klass Tielrooij, de la Fundació Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia; Agustin Mihi, de l’Institut de Ciència de Materials de Barcelona; Albert Quintana i Victòria Reyes-Garcia, de la Universitat Autònoma de Barcelona; Neus Sabaté, de l’Institut de Microelectrònica de Barcelona, i Albert Tarrancón, de la Fundació Institut de Recerca de l’Energia de Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa