El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Professors en línia, un mercat creixent per la pandèmia
  • CA

La pandèmia ha portat el món virtual a les escoles i això ha incrementat les dificultats dels estudiants de seguir amb les matèries. En aquest sentit, les classes de repàs s’han convertit en l’alternativa més fiable a l’abandonament escolar i el mercat de l’ensenyament virtual ha crescut exponencialment. Profe.com és un exemple català de com les classes particulars han entrat en un nou univers: el telemàtic. Aquesta empresa que va començar la seva activitat durant la pandèmia ha trobat un nínxol de mercat entre les necessitats dels alumnes i la poca capacitat dels pares per ajudar-los: “El 24% dels alumnes a l’estat necessiten classes particulars i nosaltres hem arribat per fer-ho possible”, explica Morgan Eberoni, director general de la companyia.

Nascut al Regne Unit però establert a Barcelona, on ha fet arrels, Eberoni va veure un gran potencial a les classes telemàtiques quan va esclatar la pandèmia. De fet, la necessitat de crear un entorn digital per seguir amb les activitats extraescolars com escolars va ser la pistonada que va necessitar l’emprenedor per obrir la seva plataforma: “Oferir classes en remot per a aquells estudiants que ho necessiten pot flexibilitzar molt més el temps que hi inverteixen els seus pares”, descriu el director general. La plataforma ofereix classes personalitzades als alumnes a través de videotrucades o xats de conversa. “En termes generals ens encarreguem de connectar possibles alumnes amb professors”, afegeix.

El funcionament de la plataforma és senzill. Com a alumne entres a formar part de la comunitat de Profe.com un cop et dones d’alta a la plataforma. Amb el teu usuari tens accés a diferents professors titulats repartits per tot l’estat espanyol que poden donar-te classes. “Tenim dos tipus de classes, les primeres per videotrucada i les consultes ràpides per xat”, reconeix Eberoni. D’aquesta manera, si un alumne té un dubte, pot comunicar-se breument amb el seu professor a través de la plataforma. En cas de necessitar seguiment, es programen un total d’entre tres i quatre classes a la setmana amb tutoria incorporada: “Tenim una xarxa en constant creixement i ja hem arribat a les més de 500 hores de classes en menys d’un any”, diu el director general de la companyia.

Un dels canvis més importants que ha fet l’empresa és la gestió del professorat. La llegenda popular és que molts dels professors particulars són estudiants que busquen una primera feina. Doncs bé, un dels requisits per ser professor de Profe.com és una titulació i anys d’experiència, ja que tal com explica el seu fundador i director general, “volem donar el millor als nostres alumnes”. A més, el 70% de les seves classes són de matemàtiques, una assignatura que des de la plataforma creuen que es necessita experiència per poder resoldre els dubtes de l’alumnat. De moment, treballen amb professors autònoms, sense cap mena de contracte i que segons declara Eberoni “necessiten uns ingressos extres”. En aquest sentit, els professors que posa en oferta la plataforma cobren uns vuit euros l’hora.

La gestió de dades personalitzada

Un dels avantatges més innovadors d’una plataforma digital de classes particular és la gran quantitat de dades que es poden gestionar en un sol clic. Seguint aquesta mateixa línia, el director general assegura que “el seguiment és molt senzill”, ja que en qualsevol moment les pares de l’alumne poden interactuar i estar al corrent de tot allò que els seus fills van fent: “Hi ha un apartat de seguiment i progrés on els pares veuen a temps real el que passa”, afegeix Eberoni. A més, com que treballen en una plataforma on tots els processos estan integrats i només en qüestió de segons els familiars observen el progrés dels alumnes. Per altra banda, els professors també poden consultar aquesta base de dades per fer la figura de tutors.

Pel que fa a aquesta gestió de dades de cara a 2022, la companyia es planteja obrir les portes a la creació de continguts addicionals pels alumnes. En aquest sentit la companyia espera poder afavorir a l’evolució de les classes telemàtiques amb continguts digitals que els alumnes puguin fer al seu ritme i més tard puguin ser corregits pels seus tutors. Amb tot Profes.com buscar col·locar-se com a empresa de referència en l’educació extraescolar telemàtica, un mercat que tal com recorda el fundador de la companyia: “Tot just s’ha començat a explorar”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa