El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El preu de la llum torna a disparar-se aquest dimarts
  • CA

El preu de l’electricitat en el mercat majorista pujarà aquest dimarts un 0,97% respecte el mercat d’ahir, i arribarà fins els 211,81 euros per megawatt per hora (MWh), segons dades de l’Operador del Mercat Ibèric de l’Electricitat (OMIE). En termes anuals, el preu d’aquest dimarts, 7 de desembre, serà un 457% més car en comparació a un any enrere, quan la llum costava 32,02 euros/MWh, segons informa l’agència Europa Press.

Segons les dades provisionals que publica l’OMIE, la llum costarà aquest 7 de desembre als espanyols 211,81 euros/MWh, cosa que suposa un augment del 0,97% respecte els 209,78 euros/MWh del dilluns, que va publicar el del diumenge. Així doncs, el preu màxim de la llum durant el dia d’avui ha estat entre les vuit i les nou del matí, amb 237,21 euros/MWh, mentre que el preu mínim serà de 186,28 euros, entre les onze i les dotze de la nit.

Aquests preus afecten de manera directa a la tarifa regulada -conegut com a PVPC- a la qual estan acollits gairebé 11 milions de consumidors al país, i serveix de referència pels altres 17 milions que tenien contractat el seu subministrament al mercat lliure. L’encariment en els darrers mesos en el mercat elèctric s’explica, principalment, pels alts preus en els mercats i els drets d’emissió de diòxid de carboni (CO2), en màxims històrics d’aquest any.

Aquesta pujada del preu de la llum arriba el mateix dia que Tinsa ha publicat que el preu de l’habitatge nou i de segona mà a l’Estat s’ha encarit en un 9,5% aquest novembre respecte el mateix mes de l’any passat. Concretament, la costa mediterrània i les capitals i grans ciutats destaquen com els grups que més es van revaloritzar en el darrer any. La variació interanual del preu de l’habitatge en els onze primers mesos de l’any ha sigut del 4%, impulsats per l’augment del 6% a les illes i al litoral mediterrani.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa