El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
‘El Periódico de Catalunya’ presentarà un ERTO a tota la seva plantilla
  • CA

El Periódico de Catalunya SLU, societat editora d”El Periódico de Catalunya’, va informar aquest dilluns als representants dels treballadors de la posada en marxa d’un ERTO a tota la plantilla que serà tramitat davant l’administració i que hauran de negociar empresa i treballadors. L’empresa els va comunicar, en una carta, que s’ha estimat la “necessitat de realitzar un ERTO de reducció de jornada/suspensió de contractes de treball, que afectarà a totalitat de la plantilla, i tot això en base a causes productives derivades de la situació generada pel Covid-19″. Per la seva part, el Comitè Professional del diari mostra la seva “perplexitat i preocupació”.

La direcció de l’empresa va comunicar a la plantilla que la decisió es prenia motivada per “causes de naturalesa productiva“. Un procediment que afectarà els treballadors adscrits als centres de la companyia, en els quals s’ha estimat la “necessitat de realitzar un ERTO de reducció de jornada/suspensió de contractes de treball, que afectarà a totalitat de la plantilla”.

S’apunta també en la comunicació, a la que ha tingut accés l’ACN, que disposen d’un termini de cinc dies per a constituir la comissió representativa que els representi. Així mateix, els han convocat per a que el dia 30 de març del 2020 es realitzi al constitució de la Comissió Negociadora de l’ERTO.

Per la seva part, el Comitè Professional d”El Periódico de Catalunya’ ha mostrat la seva “perplexitat i preocupació” davant la comunicació de la direcció de Prensa Ibérica d’aplicar un ERTO a una redacció “ja retallada en els darrers anys i que, no obstant això, sempre s’ha caracteritzat per la seva entrega, professionalitat i compromís amb els lectors i el dret a la informació”.

Admeten que la “inquietant notícia” arriba en un moment d’emergència global davant la pandèmia de coronavirus i que la redacció “s’ha bolcat en superar el desafiament del teletreball i en oferir la millor informació general i de serveis per a acompanyar als lectors en aquesta complexa conjuntura”.

Lamenten que la resposta de l’empresa a l’esforç de la redacció sigui “un nou ERTO” i adverteixen que una altra “retallada més comprometrà necessàriament la qualitat de la informació en una redacció sense marge i en un moment històric tan greu com l’actual”.

 

“Una nova retallada”

El Comitè Professional d”El Periódico de Catalunya’ assenyala que a l’espera que es concreti la proposta de nou ERTO, “no entendríem que l’empresa posés en risc de forma tan temerària a la capacitat informativa d”El Periódico’ amb una nova retallada de personal”. Han manifestat el seu suport al Comitè d’Empresa i l’han emplaçat a buscar alternatives a la situació que “no penalitzin ni la informació ni als seus professionals”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa