Aragonès: “Hem de garantir que les pimes accedeixin als fons europeus”

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, va insistir aquest dimarts que el Govern ha de tenir un “paper clau” en la gestió dels fons europeus Next Generation EU per garantir que arriben a les petites i mitjanes empreses. “Hem de garantir que les pimes accedeixin als fons europeus“, va manifestar durant l’entrega dels Premis Primes de Pimec al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC).

Aragonès va afirmat que la major part dels fons europeus s’han de destinar a “Projectes transformadors des dels territoris més propers“; ja que creu que a Catalunya hi ha propostes disruptives. El president va reivindicar les pimes com a principal motor de l’economia catalana, i també va defensar que “Progrés social, econòmic i democràtic sempre van de la mà de forma indissociable”.

Segons informa l’agència Europa Press, Aragonès va assegurar que per tal que el país avanci socialment, generi més benestar i oportunitats i lluiti contra les desigualtats, és necessari “un teixit empresarial pròsper” per crear riquesa i compartir-la, així com per impulsar les transformacions que, segons el president de la Generalitat, són imprescindibles.

Aragonès, per tant, va fer una crida a “l’autoestima” econòmica de Catalunya, ja que va recordar que l’economia catalana té potencial, i ho va exemplificar amb el fet que els xifres de creixement del PIB són millors que les esperades i que la mitjana estatal. Per a Aragonès, l’economia del país està molt diversificada i té en la crisi de la Covid-19 una “oportunitat extraordinària de suport públics” que s’ha d’aprofitar.

És per tot això que el president de la Generalitat va assegurar que “cal pensar en gran, que no vol dir pensar en grans empreses. “Des de les pimes, cal pensar en gran i amb tota l’ambició“, va manifestar. Així doncs, considera que els pressupostos són “una bona eina” per generar més oportunitats, així com els fons europeus, que creu que han de servir per transformar l’economia per aprofitar tot el potencial que ja existeix.

Comentaris

  Ja no enganyeu a ningú. Desembre 15, 2021 | 10:24
  Per a garantir el que diu, ni tant sols fa falta govern a Catalunya. El gobierno de España ja se'n cuidarà prou bé, com ha fet sempre, per què la gallina dels ous d'or, els diners dels impostos de les empreses a Catalunya, no se'ls deixaran escapar, ni un cèntim. Vergonya en veure que 'lAragonés s'ha convertit en la voz de su amo i és un obedient peó. Fa l'únic que sap fer, com quan era el segón a Economia, (darrere del Junqueras), que portava amb molta eficiència els comptes de la recaptació d'impostos a Catalunya per al Gobierno de España, perquè aixó vol dir la paraula GENERALIDAD. Ja no enganyen a ningú.
  Si Desembre 15, 2021 | 10:27
  Els fons europeus sel quedarà l'ibex35, militars i partits del regim, per tant, alguna engruna us caurà, erc.
  Si Desembre 15, 2021 | 10:40
  Els fons europeus sel quedarà l'ibex35, militars , fiscals i partits del regim, per tant, alguna engruna vos caurà, erc.
  Lluït Desembre 15, 2021 | 12:42
  Desideratums que queden bé. Si alguna se'n nodreix passarà com sempre, serà endollada col·laboradora del sistema putrefacte Ñ.

Nou comentari