El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Patronals i CCOO reclamen compensacions per les mesures anti-Covid
  • CA

Les mesures contra la Covid-19 que ha anunciat el Govern de Catalunya aquest dimecres a la tarda han estat objecte de crítiques pràcticament idèntiques per part de les principals patronals del país i, també, d’un dels sindicats majoritaris. Foment del Treball Nacional ha assegurat que la suspensió de l’activitat de bars i restaurants és “desproporcionada”, “agreuja” la crisi i podria “condemnar a la pobresa” a centenars de treballadors i empresaris autònoms. Per fer front a la pandèmia, la confederació ha reclamat centrar-se en els “principals focus de contagi” i no en els centres de treball, que compleixen la normativa i actuen de manera “responsable” per protegir la salut dels treballadors i clients. “Foment està a favor de les mesures extraordinàries que siguin equilibrades i proporcionades a la situació de crisi sanitària”, ha resumit en un comunicat. Davant les noves limitacions en els aforaments i el consegüent perjudici en l’activitat i el consum, la patronal ha demanat noves ajudes econòmiques “compensatòries” pels sectors més afectats.

El secretari general de CCOO a Catalunya, Javier Pacheco

CCOO a Catalunya s’ha expressat de manera pràcticament idèntica, afirmant que “s’ha de compensar els sectors afectats” i “trobar l’equilibri entre salut i socioeconomia”. En un comunicat, el sindicat ha demanat al Govern “ajuts en compensació als efectes” de les mesures i un “reforç i coordinació” entre les oficines del Servei d’Ocupació de Catalunya i el SEPE “per garantir les prestacions a les persones treballadores que es veuran afectades”. CCOO també ha dit que la ciutadania “ha de prendre consciència de la gravetat de la situació i la necessitat de prendre mesures de protecció individual que evitin efectes col·lectius”, remarcant la necessitat de ser “proactius en el control de la pandèmia”.

Per la seva banda, la patronal de les petites i mitjanes empreses de Catalunya (Pimec) creu que les noves restriccions són encertades però qüestiona el tancament de bars i restaurants. El president de l’organització, Josep González, ha defensat que les mesures haurien d’haver estat “més graduals” per evitar “dures conseqüències” al sector. Malgrat tot, González ha opinat que les mesures arriben “en el moment encertat” per evitar que la campanya de Nadal quedi tocada. “Ara és moment de prendre mesures, perquè és al Nadal on realment creix el consum”, ha comentat, tot afegint que cal “un equilibri” entre la contenció de la covid-19 i el creixement econòmic. En relació amb aquest tema, el president de Pimec també ha demanat que la imposició de restriccions vagi acompanyada de mesures econòmiques que permetin fer front a les pèrdues dels negocis.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa