Els països europeus incrementen les restriccions de no viatjar a Catalunya

França, Alemanya i el Regne Unit demanen evitar viatges no essencials i els Països Baixos recomanen no anar a Barcelona

Els països europeus han incrementat en els darrers dies les restriccions i les recomanacions de no viatjar a Catalunya pels rebrots de covid-19. El primer que va demanar als seus ciutadans evitar anar a Catalunya va ser el govern francès i l’ha seguit l’alemany. Abans del govern alemany, però, el Regne Unit ja va desaconsellar qualsevol viatge no essencial a tot Espanya i els Països Baixos van demanar evitar viatges sense un “motiu necessari” a l’àrea de Barcelona i el Segrià. Altres països europeus no han fet aquesta recomanació, però sí han imposat restriccions, quarantenes i fins i tot la prohibició d’anar als territoris més afectats pels rebrots.

Els viatgers procedents d’Espanya han de fer 10 dies de quarantena a Noruega i 14 dies en el cas del Regne Unit i d’Irlanda. Pel que fa als Països Baixos, el govern ha dit als holandesos que ja són a Catalunya que valorin retallar l’estada i els ha advertit que hauran de fer quarantena durant 14 dies. En el cas de Bèlgica, prohibeix els viatges a Lleida i Osca pels rebrots i recomana fer quarantena i un test PCR als que tornen de Catalunya.

 

Brussel·les reclama “no discriminar” entre regions amb una situació similar

Davant la imposició de restriccions dins de la Unió Europea, la Comissió Europea ha demanat als estats “coordinació” i “no discriminar” amb la imposició de mesures en algunes regions si n’hi ha que tenen una situació epidemiològica semblant. En aquest sentit, l’executiu europeu ha reclamat un “enfocament coherent” als estats, que ha subratllat que són els que tenen la competència d’imposar aquestes mesures.

Nou comentari