El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’ocupació als apartaments turístics de Catalunya cau fins al 5,5% al juny
  • CA

L’ocupació als apartaments turístics de Catalunya durant el mes de juny va caure fins al 5,5% arran de la crisi del coronavirus, segons indiquen les últimes dades provisionals publicades aquest dijous per l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Malgrat ser la segona comunitat amb més viatgers –només superada per Andalusia-, els allotjaments turístics del territori tan sols van rebre 17.998 visitants durant el mes de juny, un 88,25% menys respecte al mateix període de l’any passat. Al conjunt de l’Estat, les pernoctacions en allotjaments turístics extrahotelers –apartaments, càmpings, cases rurals i albergs- també van caure en picat al juny, concretament un 84,5% interanual.

Pel que fa als càmpings, el grau d’ocupació a Catalunya durant el sisè mes de l’any va ser del 28% de mitjana, un percentatge que s’elevava al 31,7% els caps de setmana. En total, els càmpings van registrar 159.104 viatgers i 437.100 pernoctacions. L’ocupació als establiments de turisme rural va ser inferior, concretament del 15,82% de mitjana. No obstant això, els caps de setmana la xifra s’enfilava fins a 33%. El grau d’ocupació més baix el presenten els albergs, que durant el mes de juny tan sols van tenir reserves pel 10,28% de les seves places.

El sector, tocat a tot l’Estat

Tot i que l’aixecament de l’estat d’alarma va restablir la mobilitat a tot el territori espanyol, l’INE apunta que durant el mes de juny tan sols van obrir 56.845 dels 187.526 establiments turístics extrahotelers existents, un 67,6% menys respecte al mateix període de l’exercici anterior. Per altra banda, el nombre de places ofertes va quedar-se en 646.790, per sota el 40% del total. Al juny, fins a 583.625 viatgers van allotjar-se en un establiment turístic extrahoteler, sumant un total de gairebé dos milions de pernoctacions. Això representa només un 19,2% dels viatgers de l’any passat i el 15,4% de les pernoctacions registrades el juny anterior.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa