El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Nou servei avançat de telecomunicacions per a empreses del Bages
  • CA

L’operador de telefonia Orange ha desenvolupat un servei avançat de telecomunicacions per a empreses sobre una infraestructura de fibra òptica, dirigit principalment a aquelles ubicades en polígons industrials en què la cobertura i la capacitat de la xarxa de coure tradicional és limitada. Aquesta tecnologia permet usar un servei de més qualitat, capacitat i prestacions.

La Generalitat impulsa, dins del pla Banda Ampla Industrial, el desplegament d’una xarxa de fibra òptica en 40 polígons industrials amb l’objectiu de fomentar la competitivitat del teixit industrial català. Els primers en entrar en funcionament, després de la prova pilot al Polígon Bufalvent de Manresa (Bages) feta fa un any, són els de Sant Isidre, Pla de Santa Anna, Carretera de Berga i Riu d’Or-Casanova, que forment part del municipi de Sant Fruitós del Bages.

Amb la col·laboració d’Orange, l’adminstració estima que més de 200 empreses, ubicades en aquestes àrees industrials, podran accedir ja als nous serveis TIC.

Connexions a Internet de fins a 100 Mbps

Orange ha desplegat una xarxa de comunicacions de fibra òptica basada en tecnologia GPON: Gigabit Pasive Optical Network, també coneguda per Xarxes de Nova Generació, i ha desenvolupat nous serveis de comunicacions avançades dirigits a satisfer les necessitats de les empreses i, molt especialment, de les pimes.

Tots els serveis oferts estan basats en Protocol IP i s’ofereixen connexions a Internet de fins a 100 Mbps simètrics, el que significa una millora de la qualitat i en un augment considerable de la capacitat de rebre i emetre informació a gran velocitat i l’accés a serveis avançats, com centraletes de veu virtuals o comunicacions unificades.

D’aquesta manera, les empreses milloren la seva eficàcia, mantenen el seu nivell competitiu i poden reduir els costos. Fins ara, aquestes prestacions només estaven a l’abast de les grans empreses ubicades en nuclis urbans.

Aquest servei avançat també permetrà accedir a serveis informàtics en el núvol -espai virtual d’emmagatzematge de gran capacitat accessible des de qualsevol lloc-, amb el que això suposa pel que fa a seguretat, agilitat i estalvi, ja que les empreses no han de fer inversions addicionals.

En aquest projecte, Orange, a través del seu departament d’Innovació, en col·laboració amb la Fundació i2CAT i la Universitat Politècnica de Catalunya, ha unit esforços amb la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació per desenvolupar i aportar innovació al servei de les empreses.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa