El nombre d’hipoteques sobre habitatges a Catalunya cau un 10,5% interanual a l’abril

És la segona comunitat on s'han constituït més hipoteques, només per darrere d'Andalusia

A Catalunya es van constituir 4.210 hipoteques sobre habitatges durant el mes d’abril, un 10,5% menys respecte al mateix període de l’exercici anterior. El descens durant el quart mes de l’any és encara més accentuat en comparació al que es va registrar el març, quan el nombre d’hipoteques va caure un 4,3% a causa de la crisi del coronavirus, tal com indiquen les dades provisionals publicades aquest divendres per l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Malgrat tot, Catalunya se situa com la segona comunitat on més hipoteques s’han constituït durant l’abril, només superada per Andalusia (5.580 hipoteques). Per altra banda, el capital prestat al territori ha experimentat un descens del 3,7% respecte a l’any anterior, fins als 645,6 MEUR.

La tendència en el nombre d’hipoteques firmades sobre finques rústiques i urbanes a Catalunya és la mateixa. A l’abril es van signar 5.482 hipoteques, un 9,1% menys en comparació a l’abril de 2019. El descens és encara més accentuat que el que es va registrar al març, de l’1,5% interanual.

Al conjunt de l’Estat es van constituir un total de 23.840 hipoteques sobre habitatges, un 18,4% menys respecte l’any passat. Pel que fa al capital prestat, aquest s’ha situat vora els 3.000 MEUR, un 19,4% menys en comparació a l’abril de l’any passat.

Per altra banda, l’import mitjà de les hipoteques sobre habitatges és de 125.338 euros, un 1,2% menys interanual. Pel que fa al tipus d’interès mitjà, aquest se situa en el 2,48%, mentre que el venciment mitjà de les hipoteques és de 24 anys. Finalment, l’INE revela que el 48,4% de les hipoteques són a tipus variables i el 51,6% restant són a tipus fix.

Nou comentari