El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Nissan assegura la planta de Barcelona si hi ha flexibilitat laboral
  • CA

Nissan assegura que produir cotxes a Europa ha deixat de ser rentable i, per tant, cal flexibilitzar els sistemes de producció i reduir costos, si no hauran de tancar plantes i marxar cap a noves terres. Aquest és el missatge que el president José Montilla ha rebut a Tòquio dels caps de la multinacional automobilística. Per tant, els nipons asseguren la seva planta de Barcelona si hi ha “un salt qualitatiu” en la millora de la productivitat.

Així, segons Nissan, l’adaptació és la única recepta viable si Catalunya no vol perdre la fàbrica, que segurament es traslladaria a algun altre país com Índia, Marroc o Rússia, amb economies emergents. Però, encara que “els països avançats – com l’Estat Espanyol- no seran elegits com lloc de fabricació de nous productes si no es produeix un salt qualitatiu en la relació qualitat-cost-temps de producció”, ara per ara, Nissan diu que el futur la planta de Barcelona “no està en qüestió” malgrat el context econòmic de recessió i de caiguda de les vendes en el sector de l’automoció.

Per la seva part, Montilla ha manifestat a Nissan el seu “oferiment a col•laborar amb l’empresa si hi ha nous productes, en temes com la investigació i la millora de la logística”. Encara que el president ha mostrat la seva predisposició a recolzar a Nissan, aquest ha recordat que “és responsabilitat de l’empresa i els treballadors que es produeixi una millora de la competitivitat” a Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa