Moncloa veu compatible fabricar bateries elèctriques a Martorell i a altres punts de l’Estat

La vicepresidenta Teresa Ribera diu que "no té sentit" plantejar el projecte com "una lluita de territoris"

El govern espanyol veu compatible que la fabricació de bateries elèctriques es faci a Martorell i a altres punts de l’Estat. En una entrevista a ‘El Periódico’, la vicepresidenta Teresa Ribera no descarta que part de la producció es concentri “prop de Martorell”, tot i que també apunta que “probablement” es podran fabricar bateries en altres territoris perquè “la necessitat d’emmagatzemar i treballar amb bateries és important“. En aquest sentit, Ribera assenyala que el govern espanyol ha detectat “un interès molt notable per part de diferents territoris i empreses” i opina que “no té sentit” plantejar el projecte com “una lluita de territoris”. “Hem de veure com es combinen les peces i veure què està disposat a aportar cadascú“, defensa.

En la mateixa entrevista Ribera també ha parlat sobre el futur de Naturgy, pendent que el Consell de Ministres doni llum verda a l’Oferta Pública d’Adquisició (OPA) que va presentar el fons australià IFM. En relació amb aquesta qüestió, la dirigent socialista reconeix que prefereix “perfils industrials abans que perfils relacionats amb fons inversors” i ha afegit que el govern espanyol abordarà la qüestió “tenint en compte raons de seguretat del subministrament del sector”. “Hem de vigilar que això no generi comportament especulatiu de bombolla […] i no trobar-nos amb escenaris dels quals després sigui difícil sortir“, apunta.

Finalment, la també ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic ha parlat dels primers projectes del govern espanyol vinculats al pla de recuperació. En aquest sentit, explica que l’executiu començarà amb un paquet de 1.000 MEUR destinat a instal·lar plaques solars en teulades de zones de serveis i polígons industrials, carregadors en zones urbanes i a tasques de rehabilitació energètica, i 580 MEUR més en actuacions de depuració i sanejament en nuclis de menys de 5.000 habitants. “Estem parlant d’actuacions que poden tenir una incidència molt clara en l’ocupació local i en beneficis socials pels veïns de municipis petits“, subratlla.

Comentaris

  Jordi 15/03/2021 6:07 pm
  Si ja sabem que al final no es farà a Martorell!
  Ricard 15/03/2021 2:16 pm
  Ja l'estan començant a muntar els castellanistes. Lamentable.
  La major mina de liti .... 15/03/2021 2:06 pm
  ... del món està a Portugal. La segona més gran a Extremadura. Alguna cosa hauran de rebre, oi?. No anirà tot gratis a Martorell, o si?.
  Ja em semblava a mi...... 15/03/2021 12:14 pm
  Primer es posa aigua al vi, desprès es passa directament a l'aigua. Al final ni aigua.
  Berta 15/03/2021 12:07 pm
  Ya quieren saquear Catalunya otra vez que se pongan "las pilas " la generalitat o nos quedaremos sin empresas
  Joan 15/03/2021 12:02 pm
  Això acabarà com Disneylàndia; que si aquí, que si allà, i al final a Paris.
   Ricard 15/03/2021 2:47 pm
   Bona memòria.
  Dani_Andreuenc 15/03/2021 11:53 am
  Les lluites sempre venen de part vostre. Pel vostre miserable odi a tot el que es català. Es clar que es poden fer bateries a mes llocs que a Catalunya, aixo ho sap fins i tot una pedra, no cal aprofitar com sempre per tirar-nos la merda a sobre. Mateu-vos entre vosaltres...

Nou comentari