El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Les vendes del comerç cauen un 15% al desembre a Catalunya
  • CA

Els comerços adherits a l’associació Comertia –que aplega més de 4.000 establiments i més de 35.000 treballadors– han registrat un descens interanual del 15,2% en les vendes al desembre a Catalunya, una caiguda que encara ñes més forta, un 19,4%, si no es tenen en compte els productes d’alimentació bàsica. Segons un comunicat fet públic aquest dimarts per l’associació, l’oci i la cultura, amb un 54,7% menys, i la restauració, amb un 47% menys, van ser els segments més afectats per la reducció del consum, seguits per la moda ( -21,1%), l’alimentació no bàsica (-9,6%) i els complements de la persona (-0,8%).

A l’altre plat de la balança, les vendes en alimentació bàsica van augmentar un 19,3%, l’equipament de la llar un 2,4% i l’epígraf ‘altres’, que engloba l’automoció i els serveis, un 4,5%.

Les previsions de l’entitat passen perquè les noves restriccions que entraran en vigor a partir del el 7 de gener provoquin un nou descens interanual del 18% en el primer mes de l’any.

D’altra banda, tots els sectors han augmentat les vendes en línia durant desembre, excepte el segment d’oci i cultura, que les ha reduït un 21,3% a causa del seu format més presencial.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa