El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Les accions de Fluidra tanquen l’any en preus històrics: 74% de revalorització
  • CA

Les accions de Fluidra van tancar 2020 amb un valor històric de 20,95 euros, després de revaloritzar-se un 74%, en un any marcat per la pandèmia de Covid-19 i en el qual el preu va arribar a caure per sota dels vuit euros al març. Els títols de Fluidra, empresa dedicada a al sector de l’aigua, al Mercat Continu han tancat l’últim dia de l’any a un preu històric de 20,95 euros, un 2,7% per sobre de la jornada anterior.

Si es compara amb el tancament de 2019, la revaloració ha estat d’un 74%, ja que el 31 de desembre de l’any passat va acabar en els 12,0385 euros. L’evolució en borsa d’aquesta companyia al llarg de 2020 mostra l’impacte de la pandèmia per Covid-19 que ha castigat el conjunt del mercat de valors.

L’any començava a la cota dels 12 euros, va baixar als 10 euros al febrer i encara que va reprendre la via alcista, cap a finals d’aquest mes va tornar a baixar. El 12 de març, quan es van anunciar les primeres mesures per mitigar l’impacte del coronavirus i ja es va avançar que es declararia el primer estat d’alarma a Espanya per la pandèmia, les accions de Fluidra van marcar mínims des 2017 quan va tancar amb 7,8941 punts.

A partir de llavors, van experimentar vaivens amb una tendència a l’alça que es va accelerar al mes de desembre, marcat per l’alta efectivitat de diferents vacunes contra la Covid-19 i l’inici del seu subministrament a la població més vulnerable. D’aquesta manera, Fluidra ha acabat l’últim dia de l’any entre les companyies que s’han revaloritzat, en concret, l’onzena amb major pujada diària. La seva capitalització ja supera els 4.000 milions d’euros.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa