El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Costa Brava enceta l’agost amb optimisme en les ocupacions hoteleres
  • CA

El sector turístic de la Costa Brava preveu un bon mes d’agost a nivell d’ocupacions, malgrat la inestabilitat que hi ha actualment en el sector. Apartaments, càmpings i hotels registren cada vegada més reserves pel mes d’agost i des de les últimes setmanes han notat un augment de presència de turistes estrangers. Holandesos i belgues tornen a trepitjar la Costa Brava tot i la situació sanitària que hi ha a Catalunya. Des del sector turístic atribueixen aquestes estades a la confiança que tenen els visitants amb els establiments i la fidelitat en la destinació. Els apartaments a la zona nord de la Costa Brava ja tenen ocupacions d’entre el 70 i el 90%.

La millora de les dades sanitàries fan que els empresaris deixin enrere la inestabilitat que els ha portat el mes de juliol. A més, el nombre de reserves s’ha tornat a activar malgrat la crida d’alguns governs a no viatjar a Catalunya pel risc de contagi que hi ha. Els establiments de la Costa Brava han afirmat que en les últimes setmanes han notat un augment de presència de visitants dels Països Baixos i de Bèlgica. També hi ha una elevada presència de francesos. De fet, alguns establiments han assegurat que no han notat cap davallada en el nombre de visitants d’aquesta nacionalitat durant el mes de juliol.

Des de l’Associació Turística d’Apartaments (ATA) de les comarques gironines asseguren que les dades d’ocupació són bones, malgrat que el públic va a última hora. La presidenta, Esther Torrents, ha assegurat que “les reserves d’última hora han compensat les anul·lacions”. Per això ha augurat un estiu amb unes dades d’ocupació “millor que l’any passat”, sobretot les tres primeres setmanes d’agost.

En la mateixa situació hi ha la Unió d’Empresaris d’Hostaleria de la Costa Brava Centre. La seva gerent, Judit Lloberol, ha garantit que aquest estiu serà millor que el de l’any passat, sobretot per les estades dels clients nacionals. De fet, ha assegurat que en tot el que portem de temporada, el públic local ha acaparat bona part de les pernoctacions. Els visitants nacionals, però, fan estades sobretot de caps de setmana i molt curtes. Per això Lloberol creu que cal el “públic internacional” per cobrir els forats que queden en els hotels entre setmana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa