Foment no veu “oportú” plantejar ara un increment del Salari Mínim Interprofessional

Sánchez Llibre creu que es prioritari aplicar plans de xoc immediats per salvar les empreses

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha afirmat aquest dilluns que ara mateix “no és oportú” plantejar un increment del Salari Mínim Interprofessional en l’actual context de crisi econòmic causada per la pandèmia. Sánchez Llibre ha subratllat que “la situació real dels negocis és precària” i ha reclamat la implantació de plans de xoc immediatament per salvar companyies que d’una altra manera “no reobriran” i no permetran una “recuperació ràpida”. Per això, considera que cal anar “per parts” i esperar que els sectors afectats per la crisi “estiguin salvats definitivament”. “Fer-ho abans d’aquests plans de xoc no seria objectiu ni realista“, ha insistit el president de Foment.

El president de la patronal -que ha fet aquestes declaracions en la presentació del nou informe ‘Una estratègia per avaluar les polítiques públiques‘ elaborat pel think tank Institut d’Estudis Estratègics de Foment del Treball- ha recordat com després de la seva arribada el càrrec l’entitat es va mostrar a favor d’augmentar la retribució mínima als treballadors. Ara, però, remarca que la pandèmia ha colpejat “molt negativament” a molts sectors industrials i rellevants en els àmbits del comerç, l’hostaleria, la cultura i l’esport, entre d’altres.

En aquest sentit, ha indicat que hi ha treballadors en una “situació agònica” i que ¡objectiu és “salvar els negocis“. “Una vegada s’hagin pres aquestes decisions i els mercats i les companyies equilibrin els seus negocis i les seves economies i es pugui buscar un equilibri amb els sectors sanitari podrem parlar d’aquesta situació que ens han plantejat”, ha conclòs.

Està previst que en els propers dies els agents socials i el govern espanyol s’asseguin per posar sobre la taula un possible augment del Salari Mínim Interprofessional de cara al 2021, que actualment es troba en els 950 euros mensuals.

Nou comentari