El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Foment creu que si Sánchez no accepta allargar els ERTO serà un cas de “miopia política”
  • CA

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, espera que el govern espanyol accepti estendre els ERTO de força major més enllà del 30 de juny després de l’acord a què van arribar els sindicats i la patronal per demanar-ho conjuntament. En declaracions a SER Catalunya, el president de la patronal catalana ha assegurat que si l’executiu no ho accepta seria un cas de “miopia política” i ha defensat aquest acord perquè és un plantejament “raonable i realista”. Per això, ha reclamat al govern de Pedro Sánchez que sigui “sensible” i s’ha mostrat confiat que dimarts que ve accepti allargar aquesta mesura. En aquest sentit, Sánchez-Llibre ha insistit que la prioritat és preservar l’ocupació i el teixit empresarial.

Aquest dimecres al vespre, sindicats i patronals van acordar demanar conjuntament la pròrroga dels ERTO de força major fins al 30 de setembre, malgrat que la intenció inicial de la CEOE era fer-ho fins el 30 de desembre. No obstant això, el president de Foment ha assegurat que era un “gran acord” i assenyala que a partir de finals de setembre caldria tornar a negociar.

El president de la patronal catalana ha reiterat que la prioritat és salvar llocs de treball, mantenir l’activitat de les empreses, pimes i autònoms i que els treballadors que encara no es puguin reincorporar a la feina al 100% ho facin “paulatinament”. “Sense empreses no hi ha ocupació, sense ocupació no hi ha futur”, ha subratllat Josep Sánchez Llibre.

D’altra banda, el president de Foment considera que si s’allarguen els ERTO de força major s’aconseguirà evitar una allau de concursos de creditors i ajudaria a “normalitzar” la situació econòmica. Sánchez Llibre també ha comentat que les micro, pimes i startups, de les quals ha dit que són més “febles” i que “si no tenen el paraigües de l’Estat no podran obrir”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa