Escrivá preveu que l’ocupació superi “amb escreix” els nivells prepandèmia

El ministre d'Inclusions, Seguretat Social i Migracions avança que al setembre hi haurà 80.000 afiliats més a la seguretat social

La Moncloa celebra les bones dades d’ocupació que s’han registrat aquest estiu i augura que la recuperació està agafant embranzida. El ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, ha assegurat aquest dijous que l’ocupació durant el mes de setembre superarà “amb escreix” els nivells pre-pandèmia. Escrivá ha avançat que hi haurà 80.000 afiliats més a la seguretat social i assegura que les xifres són “extraordinàriament positives” com s’ha demostrat durant l’agost. El ministre d’Inclusió i Seguretat Social considera que la recuperació econòmica està sent “enormement vigorosa” a Espanya, ja que en els últims quatre mesos s’han reincorporat 300.000 treballadors que estaven en ERTO i l’atur s’ha reduit.

“Si el mes d’agost ja vam arribar a nivells prepandèmia, durant el mes de setembre els superarem amb escreix”, ha celebrat. Escrivá calcula que al setembre hi haurà 250.000 treballadors afectats pels ERTO, 20.000 menys que el mes anterior. El ministre d’Inclusió ha avançat que en la negociació de la nova pròrroga dels ERTO la prioritat no serà incentivar la reincorporació sinó la formació. També ha subratllat que del total d’afectats per un expedient, només 176.000 empleats estan inactius completament, ja que 80.000 treballen a temps parcial.

Negociació dels ERTO

A finals de mes expira el termini de vigència de l’actual sistema d’Expedients de Regulació Temporals d’Ocupació (ERTO). Aquest mateix dijous els agents socials i econòmics s’han reunit amb el govern espanyol per reprendre la negociació sobre el que s’aplicarà a partir de l’octubre. “L’èmfasi ara ha d’estar en el fet que es formi bé els treballadors en el període en el qual segueixin en ERTO perquè es reincorporin en qualificacions millors que les que tenien abans”, ha dit.

De moment, els ERTO i les prestacions extraordinàries pels autònoms han tingut un cost de 40.000 milions d’euros per les arques de l’Estat, 20.000 dels quals s’han destinat a pagar les prestacions dels treballadors.

Comentaris

    gamma 26/09/2021 11:55 am
    Espanya té 25% d'aturats, té milers de pobles desapareixent ,importem productes de xinesa i Àfrica i de tot el món abans de produir-los a Espanya, els espanyols els importem una merda. Els independentistes guanyaran mes vots....

Nou comentari