El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Endesa assegura que ha aplicat correctament la metodologia de peatges elèctrics
  • CA

Endesa ha assegurat aquest divendres que ha seguit la metodologia marcada per la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) per a aplicar la nova normativa de peatges elèctrics en vigor des de l’1 de juny, segons van indicar a Europa Press en fonts de la companyia elèctrica.

Les mateixes fonts van afegir, a més, que Endesa no ha estat contactada pel regulador per corregir errors en l’adaptació dels contractes a la nova normativa. D’aquesta manera, l’elèctrica se suma a Iberdrola, que també avui ha assegurat que està aplicant la nova norma segons el fixat per la CNMC i que tampoc ha estat advertida sobre aquest tema.

Les afirmacions de totes dues elèctrica es produeixen a penes l’endemà passat que la CNMC advertís que existeix un nombre de comercialitzadores elèctriques que, a més de la variació en el component regulat (peatges), han inclòs un increment en el cost de terme d’energia medio facturat, arribant a ser fins a un 30% superior al que correspondria, amb l’entrada en vigor dels nous peatges.

No obstant això, l’organisme regulador no ha detallat de que elèctriques està parlant, alguna cosa que han reclamat les organitzacions de consumidors, que han exigit també a les companyies implicades que retornin als seus clients el cobrat en excés.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa