El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Les empreses prefereixen el finançament alternatiu que els bancs
  • CA

Més de la meitat de les empreses (57%) han afirmat que recorreran a finançament alternatiu abans que als bancs. Així ho ha comunicat aquest matí l’Institut d’Estudis Financers (IEF) en la presentació d’un estudi del teixit empresarial i les seves fonts de finançament. Segons el document, set de cada deu empreses creuen que serà molt més complicat aconseguir finançament de les entitats bancàries en els propers dotze mesos. Una porta d’entrada al mercat per les FinTech i el finançament alternatiu que podria doblar les xifres de prèstecs aquest any. “Quan hi ha restricció de crèdits bancaris a l’Europa continental, ens trobem amb colls d’ampolla molt importants que generen un fre en l’activitat econòmica”, ha lamentat el director general de l’IEF, Josep Soler.

Aquest estudi es converteix en el segon baròmitre de l’Institut i aquesta vegada l’ha fet en col·laboració amb la companyia Altria Corpo. Durant la presentació, s’ha admès que les empreses tenen pocs confiança en les entitats bancàries, però que els percentatges no són “tan pessimistes” com els de l’any passat, quan la desconfiança es col·locava al 84% de les empreses enquestades. Tot i la disminució, queda clar que les companyies estan buscant noves fonts de finançament, entre elles les FinTech.

“El finançament alternatiu té uns avantatges respecte al finançament bancari tradicional”, ha comentat Soler. Entre aquests beneficis que ha destacat el director general de l’IEF hi ha la flexibilitat en els terminis i en les condicions, en ocasions, unes menors garanties exigides i, per sobre de tot, la diversificació que aconsegueixen les empreses en les seves fonts de finançament, més enllà de les bancàries.

Segons els autors de l’estudi, un dels punts febles dels bancs serà el venciment de les carències dels crèdits ICO en els propers mesos i fins el 2023. Amb aquest fet les empreses hauran de buscar altres recursos i mètodes per aconseguir l’inversió necessària per a continuar operant. En aquest context, el baròmetre ha demostrat que el 34% de les empreses asseguren buscar fonts de finançament alternatiu, mentre que un altre 23% ho considera una provabilitat. Amb aquestes xifres sobre la taula, el director general d’Altria Corpo, Eloi Noya ha opinat que els bancs comencen a veure el finançament alternatiu com una “competència real” però al mateix temps de “col·laboració”. En aquest sentit, ha augurat que hi haurà més entesa entre els dos sectors en un futur.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Observador a febrer 03, 2022 | 08:48
    Observador febrer 03, 2022 | 08:48
    Els bancs et donen un paraigua quan fa sol i te'l prenen quan plou. Cal cercar alternatives.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa