El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els empresaris consideren que l’economia catalana ha perdut impuls i lideratge
  • CA

Uns 600 empresaris i executius s’han reunit entre dijous i divendres a la Seu d’Urgell en la 32a edició de la Trobada Empresarial al Pirineu. Els assistents han ofert la seva impressió sobre el present i futur de l’economia de l’economia catalana responent a les sis preguntes del baròmetre que es duu a terme en cada edició d’aquest acte.

El 81,82% dels enquestats a la Trobada considera que l’economia catalana ha perdut impuls i lideratge durant els últims anys. No obstant això, el 92,3% dels empresaris afirmen que han facturat aquest any més que l’anterior. A més, la majoria d’ells consideren que ja han deixat enrere els efectes de la pandèmia i que han sortit reforçats d’aquesta, concretament un 60,2% dels enquestats.

Les expectatives dels empresaris sobre la creació de llocs de treball són bastant bones. El 70% dels empresaris creuen que es crearan nous llocs durant els pròxims mesos. El 31.43% ha contestat que no ho veu probable i un 8.57% no han sabut respondre a aquesta qüestió. Malgrat les bones previsions, el 78% dels enquestats preveuen un augment dels preus, mentre que el 39,74% consideren que aquest fet no es donarà.

Els assistents a la Trobada al Pirineu també s’han posicionat sobre la possible ampliació de l’aeroport del Prat. Un 85.54% es mostren favorables a aquest projecte sempre i quan es compleixen les mesures ambientals determinades per Brusel·les. Tan sols un 7,23% s’oposa a l’ampliació de l’aeroport.

El president de l’associació de la Trobada al Pirineu, Vicenç Voltes, ha posat de manifest la capacitat de resistència de les empreses durant la crisi sanitària durant la celebració d’aquest acte. Voltes ha destacat especialment el mèrit de les companyies que han resistit a la pandèmia tot i haver viscut situacions de demanda zero.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa