El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El govern no imposarà res a Nissan
  • CA

La consellera de Treball, Mar Serna, ha assegurat avui al Parlament que és millor que a Nissan “les solucions arribin sense imposicions d’un tercer”. No obstant, ha assegurat que si calen imposicions aquestes es faran des de la responsabilitat del govern.

La consellera ha reiterat que amb Nissan i amb les altres empreses que presentin ERO, “el govern serà rigorós” i exigirà “un pla social i un pla de viabilitat”. I, especialment respecte l’empresa automobilística, ha demanat a la direcció i als treballadors, que ahir es van manifestar davant del parlament, diàleg i negociació.

Serna també ha avisat que ‘cap empresa es podrà autoritzar un expedient sense causa justificada’ i que ‘cap empresa que vulgui reduir llocs de treball es quedarà sense la reducció sempre que hagi acreditat l’existència de causa’. ‘Això s’observarà des del rigor, l’objectivitat, la inspecció de treball i buscant solucions’, ha declarat.

La consellera, davant una interpel•lació del PPC, també ha fet referència a la reunió que han mantingut els treballadors i l’empresa de Nissan. En aquest context, ha destacat que ‘costarà avançar’, però ha destacat que ‘des del diàleg i concertació es poden posar en marxa solucions’.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa